Osmaniye'de, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremin ardından Raufbey Mahallesi'nde yaşayan üç aile, evlerine girememenin zorluklarıyla mücadele ediyor. Ağır hasarlı olduğu tespit edilen evlerine giremeyen aileler, çevresine kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor ve devletten destek bekliyor.

Ancak deprem sonrası AFAD veya Osmaniye belediyesi yetkililerinin gelip geçmiş olsun demediği belirtiliyor. Aileler, kendilerini unutulmuş gibi hissettiklerini ifade ediyorlar. Bu durum, yaşadıkları zorlukları daha da artırmış durumda.

Çadırlarda yaşayan aileler, sineklerle de baş etmek zorunda kalıyor. Sineklerden rahatsız olan aileler, çadırların dışında ördek, kaz, tavuk gibi hayvanlar besleyerek bu hayvanların böcekleri yemesi, ailelerin biraz daha rahat uyumasını sağlıyor. Ancak sinek ilacının yetersiz olması nedeniyle sineklerle başları belada olduğunu ifade ediyorlar.

Ayrıca, iki hasarlı binanın hala yıkılmadığına dikkat çeken aileler, su ve elektrik faturalarının alınmadığını ve kira yardımı aldıklarını belirtiyor. Hasarlı binaların bir an önce yıkılmasını ve yerlerine yeni binaların yapılmasını bekliyorlar. Haber: Ersin Şimşek

Muhabir: User 1