Uzun süredir yüksek enflasyonla mücadele eden Türkiye'de, seçim ekonomisi uygulaması başlayan siyasi iktidarın birkaç aydır ertelediği ürün ve hizmet bedellerindeki artışlar da nihayet başladı.

Para-2HGS kullanıcılarını etkileyen bu zam haberi, özel bankalar tarafından müşterilere gönderilen mesajlar aracılığıyla duyuruldu. Mesajda, 100 TL olan alt limitin 3 Nisan tarihi itibarıyla 175 liraya çıkarılacağı belirtildi.

Para-1Bu değişiklikle birlikte, otoyol ve köprü geçişlerinde bakiye yetersizliği yaşanmaması hedeflenirken, otomatik yükleme tutarı da 175 TL olarak güncellenecek.

Para 23İktisatçı Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, yapılan zamın ardından ekonomi piyasalarında yaşanacak gelişmelere dair önemli uyarılarda bulundu. Kozanoğlu, elektrik ve doğalgaz gibi enerji fiyatlarına yapılacak zamların yanı sıra kredi kartlarına yönelik kısıtlamaların da olabileceğini ifade etti.

Antalya’da züccaciye sektöründe 2 milyar dolarlık iş anlaşması Antalya’da züccaciye sektöründe 2 milyar dolarlık iş anlaşması

Para 5Özellikle kredi kartı faizlerindeki artışın, limit daralmaları ve asgari ödeme oranlarının yükselmesine yol açabileceğini belirten Kozanoğlu, "Emekliler de dahil olmak üzere gelirleri yaşamlarını sürdürmeye yeterli olmayan yurttaşlarımız kredi kartıyla hiç olmazsa geçim sorunlarını biraz hafifletmek olanağından da yoksun kalacaklar." şeklinde konuştu. 

Para1

Editör: Mehmet Çardak