Yılmaz’ın ziyaretinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Faruk Alkaya da yer aldı.
Vali Yılmaz, inşaatın geldiği aşama hakkında İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat’tan bilgi aldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat verdiği bilgilerde, yer fıstığı görünümünde olan Osmaniye Yer Fıstığı Müzesi’nin, Osmaniye İl Özel İdaresi ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) arasında 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında eş finansmanlı olarak bodrum+zemin+asma kat toplam 1200 metrekare inşaat alanına sahip şekilde yapıldığını ifade ederek, inşaatın şu an %35 seviyesinde olduğunu ve Müze’nin Mayıs ayında tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

Müzenin içerisinde, bal mumu heykeller ile yer fıstığının geçmişten günümüze gelişimi ve üretimini gösterecek üç boyutlu görsel anlatımların sergileneceğini, ayrıca sinevizyon gösterimleri ile görsel anlatımlar destekleneceğini ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, Müze içerisinde yer alacak eğitim salonunda hem Osmaniye yer fıstığı hem de belirlenecek özel konularda ziyaretçilere eğitim verileceğini, ayrıca müze içerisinde bir adet turizm enformasyon bürosu ile ziyaretçilere Osmaniye ile ilgili bilgiler aktarılacağını söyledi. Müze içerisinde yer alan cafe-restoran ve hediyelik eşya satış yerlerinde, Osmaniye’ye ait yerel ürünler ziyaretçilere tanıtılacağını da ifade eden Bolat, yapının sadece müze olarak değil farklı destinasyonların birleşme merkezi olarak kullanılması ön plana çıkarılacağını kaydetti.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Osmaniye Yer Fıstığı Müzesi’nin şehrimizi temsil edecek çok güzel bir yapı olacağını ifade ederek, “Osmaniye Yer Fıstığı Müzemizin inşaatı devam ediyor. Müzemiz tamamlandığında fıstığın başkenti olan Osmaniye’mizi temsil edecek önemli merkezlerden biri haline gelecektir. Yer fıstığının bütün aşamalarının anlatıldığı, yer fıstığı ile ilgili bütün bilgilerin verildiği bir mekân olacak olan Müzemizde ayrıca yöresel ürünlerin satıldığı reyonlar da oluşturacağız. İnanıyorum ki Müzemiz faaliyete geçtiğinde ilimizin önemli sembollerinden biri haline gelecektir.”diye konuştu. Osmaniyevalilik