Seminere, İdare ve Denetim Müdürü Nilden Kılıçarslan ile mahalle ve köy muhtarları da iştirak etti. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, hizmet içi eğitimin önemine vurgu yaparak, "Bilgi her zaman insanı güçlü kılar. Belirlenen, uymanız gereken kurallar vardır, yasal düzenlemeler vardır. Bu hem işinizi kolaylaştırır hem de yasal olarak güvenli iş yapmanıza vesile olur. Bu hizmet içi eğitimin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Sizlerin görev yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğinin bilinmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İşin başında bunları bilirseniz, görev yapacağınız 5 yıl boyunca daha rahat edersiniz. Muhtar, mahallesinin, köyünün abisidir, büyüğüdür. Muhtar kavganın, huzursuzluğun, sıkıntının tarafı olmaz, çözücüsü olur. Siz bulunduğunuz mahallenin, köyün yöneticisisiniz, oranın huzurunu, mutluluğunu sağlamakla görevlisiniz." dedi.

Basın Özgürlüğü Ödülleri Sahiplerini Buldu: Muzaffer Yüksel Kaya'ya Büyük Onur Basın Özgürlüğü Ödülleri Sahiplerini Buldu: Muzaffer Yüksel Kaya'ya Büyük Onur

Vali Dr. Erdinç Yılmaz Uyuşturucu Ile Ilgili Büyük Bir Mücadele Veriyoruz (2)Mahalle ve köy muhtarlarını mahallelerine hakim olmaları konusunda teşvik eden Vali Yılmaz, "Kıymetli muhtarlarım, mahallenize, köyünüze hakim olacaksınız. Eğer orada bizim el uzatmamız gereken bir vatandaşımız varsa önce muhtarın onu bize bildirmesi lazım. Hamdolsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük ve güçlü bir devlettir. Bu Devleti daha ileriye götürmek hepimizin boyun borcudur. Bu Devlet ihtiyaç sahibi hiçbir vatandaşını sahipsiz bırakmaz. Köy muhtarımız, mahalle muhtarımız kendi mahallesinde ne oluyorsa bileceğiz. Orada ihtiyaç sahibi bir vatandaşımız varsa biz gideceğiz çare olacağız Allah’ın izniyle." şeklinde konuştu.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz Uyuşturucu Ile Ilgili Büyük Bir Mücadele Veriyoruz (1)Ayrıca, uyuşturucuyla mücadelenin önemine de değinen Vali Yılmaz, "Uyuşturucu ile ilgili büyük bir mücadele veriyoruz. İyi de gidiyoruz. Ama maalesef bu mücadele öyle kolay bir mücadele değil. Kendi mahallelerinizde bu mücadeleyle ilgili mutlaka elinizden gelen gayreti gösterin." ifadelerini kullandı. Programın sonunda Vali Yılmaz, muhtarlarımıza başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Vali Yılmaz'ın konuşmasının ardından hizmet içi eğitim semineri devam etti.

Editör: Fatma Hakkoymaz Şimşek