Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen suç örgütü ve rüşvet soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda yer alan bir para transferi, soruşturma dosyasına dahil edildi.
Soruşturma kapsamında incelenen mali hareketler ve iletişim kayıtları doğrultusunda yeni değerlendirmeler yapılırken, savcılık soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor.
MASAK Raporunda 250 Bin Liralık Transfer Yer Aldı
Soruşturma dosyasına giren MASAK raporuna göre, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in ortağı olduğu belirtilen Seçer Tarım Gıda Yağ Sanayi ve Ticaret AŞ'de genel müdür olarak görev yapan Ali Seçer'in hesabından, 17 Nisan 2023 tarihinde Demirhan Gözaçan'ın hesabına tek işlemde 250 bin lira gönderildiği tespit edildi.
Raporda, para transferinin açıklama kısmında "bağış" ifadesinin yer aldığı belirtildi.
Şüpheli İfadesinde Tanımadığını Söyledi
Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Demirhan Gözaçan, ifadesinde Ali Seçer'i tanımadığını öne sürdü.
Gözaçan, hesabına gönderilen paranın seçim çalışmaları kapsamında yapılmış bir destek olabileceğini düşündüğünü ifade etti.
Öte yandan soruşturma kapsamında yapılan HTS incelemelerinde, Demirhan Gözaçan ile Ali Seçer ve Vahap Seçer arasında doğrudan bir iletişim kaydına rastlanmadığı bilgisi de dosyada yer aldı.
Soruşturmada İki Ayrı Operasyon Düzenlendi
Soruşturma kapsamında ilk operasyon 10 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirildi. Operasyonda Demirhan Gözaçan, Cem Yüzer ve Anıl Demir'in tutuklandığı bildirildi.
MASAK raporları ve HTS kayıtlarının incelenmesinin ardından ise 16 Temmuz 2026'da Manisa merkezli İstanbul, İzmir, Mersin ve Muğla'da ikinci bir operasyon düzenlendi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.
Sağlık durumu nedeniyle Ali Seçer hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildiği öğrenildi.
Soruşturma Devam Ediyor
Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, soruşturma MASAK'ın tespit ettiği mali hareketler, banka kayıtları ve diğer deliller doğrultusunda sürdürülüyor.
Soruşturma henüz devam ettiği için dosyada yer alan iddialar yargı sürecinin konusu olmaya devam ederken, nihai değerlendirme yargılama sürecinin tamamlanmasının ardından yapılacak.


