Aksoy, Türk dizilerinin olayların insanlar üzerindeki etkileri ve duyguların öne çıktığı yapısıyla farklı bir tarz sunduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk dizilerinin aile ortamında izlenebilir olmasıyla dünya genelinde büyük başarı elde ettiğini vurguladı ve ekledi: "Türk dizisi girdiği ülkeyi mutlaka fethediyor."

Mersin'de 19 Mayıs coşkusu Mersin'de 19 Mayıs coşkusu

Türk dizilerinin halihazırda Latin ülkeleri, Orta Doğu, Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Asya, Rusya, Afrika, İspanya, Portekiz gibi bölgelerde ve ülkelerde yoğun talep gördüğünü belirten Aksoy, şimdi de Türk dizilerinin Çin pazarına girmeyi hedeflediğini söyledi.

Aksoy'a göre, Türkiye'de 6 televizyon kanalı prime time'da dizi yayınlıyor ve yılda 60-70 dizi çekiliyor. Bu dizilerden 10-12 tanesi başarılı oluyor ve genellikle kadın hikayeleri olanlar daha çok talep görüyor.

Türk dizilerinin yurt dışında büyük ilgi gördüğünü ve 170 ülkeye ihraç edildiğini belirten Aksoy, bu dizilerin dünya genelinde 800 milyon izleyiciye ulaşabilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti. Türk dizilerinin dünya genelinde büyük bir başarı elde etmesiyle Türkiye'nin algısının da olumlu yönde etkilendiğini belirtti.

Dizilerin yurt dışında büyük ilgi görmesiyle Türkiye'nin kültürel ve turistik anlamda da tanıtımına katkı sağladığını belirten Aksoy, Türk dizilerinin dünyada en yaygın şekilde izlenen diziler olduğunu vurguladı.

Editör: Resul Özdil