İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, katıldığı televizyon programında silah ruhsatlarına yönelik yeni bir düzenleme hazırlığı bulunduğunu açıkladı. Ruhsatlı silahların evlerde güvenli biçimde saklanması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, silah ruhsatı verilecek kişilere çelik kasa zorunluluğu getirilmesinin planlandığını duyurdu.
Çocukların silahlara erişimini engellemeyi amaçlayan düzenleme kapsamında, ruhsat sahiplerinin silahlarını çelik kasalarda muhafaza etmesi öngörülüyor. Bakan Çiftçi'nin açıklamasına göre uygulama henüz planlama aşamasında bulunuyor.
Silah Ruhsatı Alacaklara Çelik Kasa Şartı
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, silahlanmaya yönelik alınması planlanan önlemler hakkında yaptığı açıklamada, evlerde bulunan ruhsatlı silahların güvenli şekilde saklanmasının önemine dikkat çekti.
Çiftçi, "Evde bulunan ruhsatlı silahların çocukların erişemeyeceği güvenli bir yerde saklanması gerekiyor" ifadelerini kullanarak silah ruhsatı alacak kişilere yönelik yeni bir zorunluluk üzerinde çalışıldığını belirtti.
Planlanan düzenlemeyle ruhsatlı silahların evlerde çelik kasa içerisinde muhafaza edilmesi hedefleniyor.
Çocukların Silahlara Erişiminin Önlenmesi Amaçlanıyor
Bakan Çiftçi'nin açıklamasında, düzenlemenin temel gerekçelerinden biri olarak çocukların evlerde bulunan silahlara erişiminin engellenmesi öne çıktı.
Yeni uygulamanın hayata geçirilmesi halinde silah ruhsatı verilecek kişilerin, ruhsatlı silahlarını çelik kasalarda saklamaları gerekecek. Böylece silahların ev ortamında daha güvenli koşullarda muhafaza edilmesi amaçlanıyor.
Bakan Çiftçi Almanya Örneğini Verdi
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, çelik kasa zorunluluğuna ilişkin açıklamasında Almanya'daki uygulamayı da örnek gösterdi.
Çiftçi, "Bu kapsamda, silah ruhsatı verilecek kişilere çelik kasa zorunluluğu getirilmesi planlanıyor. Yeni düzenlemeyle silah sahiplerinin ruhsatlı silahlarını çelik kasada muhafaza etmeleri sağlanacak. Almanya'da da benzer bir uygulama bulunuyor" dedi.
Düzenleme Henüz Planlama Aşamasında
Bakan Çiftçi'nin açıklamasıyla gündeme gelen çelik kasa şartı, henüz yürürlüğe girmiş bir zorunluluk olarak duyurulmadı. Açıklamada, düzenlemenin planlandığı belirtilirken uygulamanın ne zaman başlayacağına ilişkin bir tarih paylaşılmadı.
Mevcut ruhsat sahiplerinin düzenlemeden nasıl etkileneceği ve çelik kasalara ilişkin teknik şartların neler olacağı konusunda da ayrıntı verilmedi.





