DEM Parti'den Otokoç Saldırılarına Kınama

Koç Holding bünyesindeki Otokoç’a yönelik aynı gün içerisinde gerçekleştirilen iki ayrı silahlı saldırı kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. İstanbul Maltepe’de bulunan Otokoç Genel Müdürlüğü ile Antalya’daki Otokoç galerisinin hedef alındığı saldırıların ardından DEM Parti’den kınama açıklaması geldi.

İlk saldırı, İstanbul’un Maltepe ilçesindeki Otokoç Genel Müdürlüğü binasına düzenlendi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 şüpheli gözaltına alındı. Günün ilerleyen saatlerinde ise Antalya’nın Kepez ilçesinde bulunan Otokoç galerisi silahlı saldırıya uğradı. İkinci saldırıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen 3 kişi de gözaltına alındı.

Yaşanan olaylarda can kaybı veya yaralanma meydana gelmezken, güvenlik güçleri her iki saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Zelenskiy'den Türkiye Önerisi
Zelenskiy'den Türkiye Önerisi
İçeriği Görüntüle

DEM Parti'den Açıklama

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada saldırıları kınadığını duyurdu.

Parti açıklamasında, “Otokoç Genel Müdürlüğü’ne yönelik silahlı saldırıları kınıyoruz. Can kaybı yaşanmamış olması en büyük tesellimizdir. Yaşananların tüm yönleriyle aydınlatılması, sorumluların hukuk önünde hesap vermesi ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için etkin ve şeffaf bir soruşturmanın ivedilikle yürütülmesi gereklidir” ifadelerine yer verildi.

“Şiddet Eylemleri Kabul Edilemez”

DEM Parti açıklamasında ayrıca toplumsal barışı tehdit eden her türlü şiddet eylemine karşı olduklarını vurgulayarak, “Toplumsal barışı tehdit eden her türlü şiddet eylemi karşısındaki tutumumuz nettir. Bu tür saldırılar kabul edilemez” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan saldırıların nedeni ve faillerin bağlantılarına ilişkin soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Muhabir: Resul Özdil