İller Bankası ve Dünya Bankası işbirliğiyle düzenlenen, FRIT II - Türkiye’nin Mültecilerden Etkilenen Bölgelerinde Belediye Hizmetlerinin İyileştirilmesi Protokolü imza törenine katılım sağlayan AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, açıklamalarda bulundu. Durmuşoğlu, şunları kaydetti:

“İller Bankası, “FRIT 2” programı kapsamında Dünya Bankası işbirliğiyle Türkiye’nin Mültecilerden Etkilenen Bölgelerinde Belediye Hizmetlerinin İyileştirilmesini sağlamak amacıyla, Osmaniye Belediyesine 651 milyon lira destek aldık.

2011 yılında Suriye’de patlak veren siyasi kriz ile birlikte başlayan düzensiz göçmenler ve mülteciler için bir geçiş merkezi görevi gören Türkiye, en büyük mülteci nüfusunu barındırıyor. Mültecilere verilen hizmetlere yönelik artan taleplerin karşılanması adına dayanıklılık kapasitelerinin arttırılmasında belediyeler kilit bir rol oynuyor. Bu kapsamda, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası aracılığıyla Osmaniye Belediyesine verilen 651 Milyon TL’lik maddi destek hayırlı uğurlu olsun.

Alınan bu destekle birlikte ilimizde devam eden içme suyu ve kanalizasyon yapım işleri daha hızlı sonuçlanacak ve hemşehrilerimizin bir sorununu daha ortadan kaldırmış olacağız. Memleketimize hizmet etmek boynumuzun borcudur. Osmaniyemizi bölgemizin parlayan yıldızı yapmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”