Düziçi kültürüne ve sanatına katkı sağlayacak ilk sanat akademisinin açılışı gerçekleştirildi.


Ahmet Can Kalem Sanat akademisinin açılış törenine Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, Ak Parti Düziçi ilçe başkanı Mehmet Çillem, Chp ilçe başkanı Mustafa Şen, İyi parti ilçe başkanı İbrahim Coşkun, il genel meclis üyesi Hasan Çoban, Yeğen inşaat sahibi Mehmet Alaca ve birçok davetli katıldı.


Sanat Akademisi bünyesinde; Masal Atölyesi, Heykel Atölyesi, Resim Atölyesi, Sahne Sanatları Atölyesi gibi sanatın farklı alanlarında da hizmet verilecek.

Aynı zamanda, öğrencilerden gelecek talepler doğrultusunda farklı alanlarda sınıflarda açılabilecek.
Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, Ahmet Can Kalem kardeşimiz ilçemizde bir ilki gerçekleştiriyor. Biz her zaman sanatın, sanatçının yanındayız. Cumhuriyet bizim, cumhuriyetin çocukları bizim. İlçemizde ki böyle bir güzelliği Düziçi’ne sağlayan Ahmet Can’ın arkasındaki o tabloyu kutluyorum ifadelerini kullandı.


Ahmet Can Kalem açılış konuşmasında, Sanat akademimizin Çukurova’mız ve tüm insanlık için umut olmasını diliyorum. Asırlar önce yontu sesleri yükseldi, vurdukça heykeltraşlar Karatepe’nin taşlarına, Kastabala Antik Tiyatrosundan yayıldı. Tüm kente şölenin coşkusu, Karacaoğlan’ın dörtlükleri yankılandı. Torosların doruğunda, Yaşar Kemal’in satırları yazıldı. Ovanın bir arkına, Halet Çembel’in fırçası süpürdü tarihinin tozu toprağını.. Bu topraklar ki asırlardır sanatla sulandı. Ahmet Can Kalem Sanat Akademisi olarak bizlerde çocuklarımızla gençlerimizle ve tüm halkımızla Çukurova’da sanatın köklerini yeniden sulamak için sizlerleyiz.

Kurumumuzun açılaşa hazır hale gelmesinde büyük çaba gösteren Resim Atölyesi, eğitmenimiz Emel Yıldız’a, Modern Dans eğitmenimiz Refiye Deprem’e Tiyatro atölyesi eğitmenimiz Fatma Bozlak Taşkın’a teşekkürlerimi iletiyorum. dedi. Haber: Fatma Hakkoymaz Şimşek