Osmaniyeli Üreticiler AB Destekli Yatırımlarla Güçleniyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD III Programı, Osmaniyeli üreticiler için büyük fırsatlar sunuyor. Avrupa Birliği destekli program sayesinde Türkiye genelinde bugüne kadar 319 projeye toplam 42 milyon 60 bin 909 avro hibe desteği verilirken, 70 milyon 334 bin 987 avro yatırım hayata geçirildi. Osmaniye’deki yatırımcılar da bu desteklerden etkin şekilde faydalanmaya başladı.


70 Milyon Avroluk Yatırım2Osmaniye’de Yatırıma Açık 2025 Dönemi

2025 yılı içerisinde TKDK, toplam 188 milyon avro tutarında hibe desteği sağlayacak. Beş ayrı başlık altında çağrı ilanına çıkılması planlanan dönemde, Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması – LEADER Yaklaşımı için başvurular 2 Haziran itibarıyla alınmaya başladı. Program kapsamında Osmaniyeli üreticiler, yatırımlarına %50 ila %75 oranında hibe alabiliyor.

Yatırımların bütçesi projelere göre 5 bin avro ile 3 milyon avro arasında değişiyor. Hayvancılıktan meyve-sebze işleme tesislerine, yenilenebilir enerjiden kırsal turizme kadar birçok alanda destek sunuluyor.


Icralar Ve TarımProgram 81 İle Yaygınlaştırıldı

Geçmişte sadece 42 ilde uygulanan IPARD Programı, yoğun talep üzerine Osmaniye’nin de aralarında bulunduğu 81 ilde aktif hale getirildi. Böylece Osmaniyeli üreticilerin AB standartlarında modern tarım projelerine erişimi kolaylaştı.

Osmaniye’de Kiracı ve Ev Sahiplerine Yeni Dönem Uyarısı
Osmaniye’de Kiracı ve Ev Sahiplerine Yeni Dönem Uyarısı
İçeriği Görüntüle

TKDK Osmaniye İl Koordinatörlüğü:
“IPARD III Programı ile Osmaniyeli üreticilerimize önemli kaynaklar sağlıyoruz. Bu destekler sayesinde hem istihdam artıyor hem de kırsalda modern üretim tesisleri yükseliyor.”


Topraksız Tarım Projesine Kadın Çiftçilerden Yoğun Ilgi

Kadın ve Gençlere Öncelik

Programda kadınlar ve genç üreticiler için pozitif ayrımcılık uygulanıyor. Osmaniyeli genç girişimciler ve kadın çiftçiler, projelerinde öncelikli değerlendiriliyor. Bu uygulama, kırsalda sosyal ve ekonomik kalkınmayı hızlandırıyor.


Türkiye AB Fonlarında Zirvede

Türkiye, önceki IPARD dönemlerinde AB fonlarını etkin kullanarak, aday ülkeler arasında en başarılı ülke konumuna yükseldi. IPARD III ile bu başarı sürdürülüyor. Osmaniye, bu yeni dönemde tarımsal kalkınma potansiyeliyle öne çıkıyor.

Muhabir: Ayşe Koca