Cumhurbaşkanı Açıkladı: Osmaniye’de Kurban Bayramı Öncesi Kamu İşçilerine En Az 10.984 TL İlave Tediye Ödenecek

Osmaniye ve Türkiye genelinde milyonlarca kamu işçisi Kurban Bayramı öncesinde sevindirici bir haberi aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 30 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında, kamu işçilerine 13 günlük ilave tediye ödemeleri yapılacak. Bu ödeme, en düşük brüt maaş üzerinden hesaplandığında Osmaniye’deki kamu işçilerine en az 10.984 TL ikramiye olarak yansıyacak.

İlave Tediye Nedir? Kimler Alır?
İlave tediye, devlet tarafından kamu işçilerine yılda dört kez, her biri 13 gün olmak üzere toplamda 52 günlük çalışma karşılığı ödenen zorunlu bir ek ödeme türüdür. Osmaniye’de kamu kurumlarında kadrolu olarak çalışan işçiler, belediye çalışanları ve bazı kamu iktisadi teşebbüslerinde (KİT) görev yapan işçiler bu haktan faydalanmaktadır. Ancak taşeron işçiler ve sözleşmeli personeller ilave tediye kapsamı dışında kalmaktadır.

2025 İlave Tediye Ödeme Tarihi ve Tutarı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla belirlenen takvime göre, ilave tediye ödemeleri Haziran ayında, Kurban Bayramı öncesinde Osmaniye’deki kamu işçilerinin banka hesaplarına yatırılacak. Net ödeme tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulacak, ancak bayram öncesi yapılması planlanmaktadır.

Ödeme miktarı, işçinin brüt maaşına göre değişmekle birlikte, 2024 Temmuz ayında yapılan zamla en düşük kamu işçisi brüt maaşı 41.358 TL’ye yükseldi. Buna göre ilave tediye tutarı, brüt maaşın 30’a bölünüp 13 ile çarpılmasıyla hesaplanmakta ve en az 10.984 TL olarak belirlenmiştir.

Tediye Hesaplama Formülü:
Brüt Maaş ÷ 30 (Günlük Ücret) × 13 = İlave Tediye Tutarı

DSİ Adana ve Mersin'deki iki taşınmazını satışa çıkardı
DSİ Adana ve Mersin'deki iki taşınmazını satışa çıkardı
İçeriği Görüntüle

Osmaniye’deki kamu işçileri, kendi maaşlarına göre tediye miktarlarını bu formülle kolayca hesaplayabilir.

Kamu İşçilerine Uyarı:
Tediye ödemeleri, maaşların yatırıldığı banka hesaplarına yapılacak. Ödemelerin sorunsuz gerçekleşmesi için vatandaşların IBAN bilgilerini ve banka hesaplarını kontrol etmeleri öneriliyor.

Muhabir: Ayşe Koca