Türkiye genelinde yaşanan düşüş, Osmaniye’de de gayrimenkul piyasasına yansıdı. 2026 yılının ilk çeyreğinde ülke genelinde satışlar yüzde 9,5 azalırken, Osmaniye’de de konut ve arsa talebinde belirgin bir yavaşlama gözlendi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye genelinde satışlar 628 bin 255’e gerileyerek son 5 yılın en düşük seviyesine indi. Bu tablo, Osmaniye’deki emlak hareketliliğinde de hissedildi. Sektör temsilcileri, özellikle krediye erişimde yaşanan zorluklar ve yüksek faiz oranlarının alıcıları beklemeye yönelttiğini ifade ediyor.

Karmod moloz kuleleri inşaatlardaki iş kazalarını azaltıyor
Karmod moloz kuleleri inşaatlardaki iş kazalarını azaltıyor
İçeriği Görüntüle

Milli Emlak Uzmani Sartlari

Kentte ocak, şubat ve mart aylarında yapılan satışlarda önceki yıllara göre daha temkinli bir piyasa oluşurken, yatırım amaçlı alımların da azaldığı belirtiliyor. Buna rağmen bazı bölgelerde arsa ve tarla yatırımlarının sınırlı da olsa devam ettiği aktarılıyor.

Öte yandan Türkiye genelinde tapu harç gelirlerinde artış dikkat çekti. Artan fiyatlar nedeniyle işlem başına elde edilen gelir yükselirken, bu durum Osmaniye’de de benzer şekilde hissedildi. Uzmanlara göre satış adedi düşse de fiyatların yüksek seyretmesi piyasadaki toplam hacmi desteklemeye devam ediyor.

Ortalama Daire Fiyatı 3 Milyon 31 Bin Tl'ye Yükselirken, Emlak Sektöründe Durgunluk Sürüyor (2)

Gayrimenkul uzmanları, önümüzdeki süreçte faiz oranları ve ekonomik gelişmelerin belirleyici olacağını, Osmaniye’de piyasanın yeniden canlanmasının bu faktörlere bağlı olduğunu vurguluyor.

Muhabir: Mehmet Çardak