Bankkart’a 3000 TL Fırsat Osmaniye’de yoğun ilgi bekleniyor
Bankkart’a 3000 TL Fırsat Osmaniye’de yoğun ilgi bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Akdeniz Bölgesi’nde turizm yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Bölgede 2026 ve sonrası için planlanan toplam 66 yeni otel projesi, yaklaşık 27 bin yatak kapasitesiyle hizmete girmeye hazırlanıyor. Bu büyük yatırım hamlesi içinde Osmaniye de dikkat çeken iller arasında yer alıyor.


Garden Otel (1)Osmaniye turizmde sahneye çıkıyor

Uzun yıllar turizm yatırımlarında sınırlı kalan Osmaniye, yeni projelerle birlikte sektörde adından söz ettirmeye başlıyor. 2026 yılı verilerine göre şehirde 4 yıldızlı ve 172 yatak kapasiteli yeni bir otel projesi planlanıyor.

Her ne kadar rakamlar Antalya ve Mersin gibi turizm devlerinin gerisinde kalsa da, Osmaniye için bu yatırım büyümenin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.


Bölgesel büyüme Osmaniye’ye fırsat sunuyor

Akdeniz Bölgesi genelinde:

  • 2026 yılında 36 otel (12.709 yatak)
  • 2027 ve sonrasında 30 otel (14.373 yatak)
  • Toplamda 66 otel (27.082 yatak)

hizmete girecek.

Bu genişleme, Osmaniye gibi gelişmekte olan iller için yeni turizm fırsatları anlamına geliyor. Özellikle çevre illerde artan turist yoğunluğunun, alternatif destinasyon arayışını beraberinde getirmesi bekleniyor.


Sorgulamax.com En Çok Aranan Tatil Otelleri Ve Ortalama Konaklama Fiyatlarını AçıkladıAntalya lider, Osmaniye gelişim aşamasında

Bölgenin lokomotifi konumundaki Antalya, yatırımların büyük bölümünü almaya devam ederken; Mersin de son yıllarda yükselişe geçen şehirler arasında yer alıyor.

Osmaniye ise daha küçük ölçekli yatırımlarla turizm altyapısını güçlendirme sürecine girmiş durumda. Uzmanlara göre bu süreç, doğru planlama ile ilerlerse şehir için önemli bir ekonomik dönüşüm sağlayabilir.


Yeni yatırımlar ekonomiye katkı sağlayacak

Turizm yatırımlarının sadece konaklama kapasitesini artırmakla kalmayıp; istihdam, ticaret ve hizmet sektörünü de canlandırması bekleniyor. Osmaniye’de hayata geçirilecek projelerin, özellikle yerel ekonomiye yeni iş alanları açacağı öngörülüyor.

Muhabir: Resul Özdil