Türk Kızılay Kadirli Şubesi, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde öğrencilerle bir araya gelerek afet bilinci ve toplumsal farkındalığın artırılmasına yönelik önemli bir eğitim programı düzenledi. Şehit Mehmet Acar İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programa, TÜGVA Kadirli Temsilciliği Yaz Kur’an Kursu öğrencileri katıldı.
Program kapsamında öğrencilere Türk Kızılay’ın faaliyetleri hakkında bilgi verilirken, afetlere hazırlık konusunda da kapsamlı bilgilendirmelerde bulunuldu. Öğrencilerin günlük yaşamda karşılaşabilecekleri afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmalarının önemine dikkat çekildi.
Afetlere Hazırlık ve İklim Değişikliği Anlatıldı
Eğitim programında afet bilincinin yanı sıra afetlere hazırlık ve iklim değişikliği konuları da ele alındı. Öğrencilere afetler öncesinde alınabilecek tedbirler ve afet durumlarında bilinçli hareket etmenin önemi aktarıldı.
İklim değişikliğinin çevre ve toplum üzerindeki etkilerine ilişkin de farkındalık oluşturulurken, öğrencilerin çevre konusunda daha duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlayacak bilgiler paylaşıldı. Gerçekleştirilen etkinlikle çocukların hem afetlere hem de çevresel değişimlere karşı bilinç düzeylerinin artırılması amaçlandı.
Geleceğe Bilinç ve İyilik Bırakılıyor
Türk Kızılay Kadirli Şubesi tarafından gerçekleştirilen program, öğrencilerin aktif katılımıyla devam etti. Eğitim boyunca öğrencilerle çeşitli konularda bilgi paylaşımı yapılırken, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın önemi de vurgulandı.
Kızılay’ın gerçekleştirdiği bu tür eğitimlerle çocukların küçük yaşlardan itibaren afetlere karşı bilinçlendirilmesi ve toplumun afetlere hazırlık seviyesinin artırılmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Program, geleceğe daha bilinçli nesiller ve daha hazırlıklı bir toplum bırakma amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar arasında yer aldı.




