Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde, Kadirli Ahmet Topaloğlu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kadirli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. Yaşlılarla bir araya gelen öğrenciler, gerçekleştirdikleri sohbetlerle büyüklerin günlük yaşamlarına eşlik ederken kuşaklar arasında iletişimin güçlenmesine de katkıda bulundu.
Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından paylaşılan ziyaret, öğrenciler ile huzurevi sakinlerini bir araya getirdi. Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada öğrenciler, yaşlılarla sohbet ederek onların yanında vakit geçirdi. Ziyaret, huzurevi sakinleri için sosyal açıdan anlamlı bir buluşma oldu.
Öğrenciler Büyüklerle Sohbet Etti
Kadirli Ahmet Topaloğlu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, huzurevi ziyaretinde yaşlılarla yakından ilgilendi. Büyüklerle yapılan sohbetler sayesinde öğrenciler farklı kuşaklar arasında iletişim kurma fırsatı bulurken huzurevi sakinleri de gençlerle bir arada vakit geçirdi.
Bu tür ziyaretler, yaşlı bireylerin sosyal yaşama katılımını desteklemenin yanı sıra gençlerin büyüklere saygı, empati ve dayanışma konularında farkındalık kazanmasına katkı sağlıyor. Kuşaklar arasında kurulan iletişim, geçmiş deneyimlerin paylaşılmasına ve toplumsal bağların güçlenmesine de imkân tanıyor.
Kuşaklar Arası Dayanışma Vurgusu
Ziyaretin, kuşaklar arası iletişim ve dayanışmanın güçlendirilmesi açısından önem taşıdığı belirtildi. Gençlerin huzurevi sakinleriyle bir araya gelmesi, yaşlı bireylerin kendilerini toplumun bir parçası olarak hissetmelerine katkı sunan sosyal faaliyetler arasında yer alıyor.
Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ziyaret dolayısıyla okul yönetimine, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti. Kurum tarafından yapılan paylaşımda, büyüklerle gerçekleştirilen buluşmanın memnuniyet verici olduğu ifade edildi.
Kadirli’de düzenlenen ziyaret, gençlerin ve yaşlıların aynı ortamda buluşarak sohbet ettiği, karşılıklı iletişim ve dayanışmanın ön plana çıktığı anlamlı bir etkinlik olarak gerçekleşti.




