Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde sosyal hizmet çalışmalarının vatandaşlara daha etkin şekilde ulaştırılması amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirildi. Bahçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından Aile ve Toplum Temelli Sosyal Destek Modeli kapsamında mahalle muhtarlarına yönelik ziyaretler düzenlendi.
Bu kapsamda Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Yakar, Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Halil Kansoy ve İstiklal Mahallesi Muhtarı Zekeriya Demir ziyaret edildi.
Sosyal Hizmet Modelleri Anlatıldı
Gerçekleştirilen ziyaretlerde Bahçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından vatandaşlara sunulan sosyal hizmet modelleri hakkında muhtarlara bilgi verildi. Bunun yanı sıra kurum tarafından yürütülen iş ve işlemler ile hizmet süreçleri hakkında da bilgilendirmeler yapıldı.
Mahalle muhtarlarının vatandaşlarla doğrudan iletişim halinde olması nedeniyle gerçekleştirilen görüşmelerde, sosyal hizmetlere ihtiyaç duyan vatandaşların doğru hizmetlere yönlendirilmesinin önemine dikkat çekildi.
Kurumlar Arası İş Birliği Güçlendiriliyor
Ziyaretlerde ayrıca vatandaşların sosyal hizmetlere erişiminin kolaylaştırılması ve ihtiyaçların daha hızlı tespit edilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.
Bahçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, mahallelerde yürütülen çalışmaların etkinliğinin artırılması ve vatandaşların sosyal hizmetlerden daha kolay yararlanabilmesi amacıyla kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.





