Kızılay Haftası dolayısıyla Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Kızılay Düziçi Şube Müdürü Mustafa Önal’a ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette Kaymakam İlhan’a, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kara, İlçe Jandarma Komutanı Özkan Çakmakçı, Yazı işleri müdürü Ahmet Avlamaz, Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır, İlçe Sağlık Müdürü Alper Akdağ, Devlet Hastanesi Müdürü Ali Yazar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Ali Galip Mart, Mal Müdürü İkram Günay, Orman İşletme Müdürü Harun Demircioğlu, Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Fatih Hürata, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Tuğrul Esin eşlik etti.

Kaymakam İlhan, Kızılay'ın Türkiye'de ve dünyada insanların en zor anlarında yardımlaşma, dayanışma ve işbirliğini destekleyen kuruluş olma yolunda çalışmalarına devam ettiğini ve Türk milletinin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Türk Kızılay'ının özellikle afet dönemleri başta olmak üzere insanlık adına önemli görevler üstlendiğini ve hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını ifade eden Kaymakam İlhan, ''Kan bağışı konusunda da önemli çalışmalar yürütüyor. Kızılay yıllardır kan bağışı kampanyaları düzenleyerek, ihtiyaç duyacak olan vatandaşlarımıza destek olmaktadır. Gönüllü kan bağışçıları sayesinde milyonlarca vatandaşımız yaşama yeniden tutunuyor. Bu anlamda önemli bir görevi üstlenen Kızılay Düziçi Şubesine ve Başkan Önal’a başarılar diliyorum.'' dedi.

İlhan konuşmasının devamında, 152 yıllık geçmişe sahip Kızılay’ın kuruluşundan bugüne dünyanın her köşesinde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdığını belirtti.

Türk Kızılay’ı Düziçi Şube Başkanı Mustafa Önal da Kızılay'ın yardımlarında din, dil, ırk ve ülke ayrımı yapmadığını, yardıma muhtaç tüm insanlara, ellerinden geldiğince ve imkanlar çerçevesinde yardıma koştuğunu dile getirdi. Haber: Ersin Şimşek