Hatay’da İtfaiye Haftası kapsamında çocuklara yönelik düzenlenen eğitim çalışmaları devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, Samandağ Gelecek Sensin Anaokulu’nda eğitim gören çocuklarla bir araya gelerek hem eğitici hem de eğlenceli bir program gerçekleştirdi.
İtfaiye Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, çocukların itfaiyecilik mesleğini yakından tanıması ve yangın gibi acil durumlarda temel güvenlik kuralları konusunda bilinçlenmesi amaçlandı. İtfaiye ekipleri, minik öğrencilerle bir araya gelerek onların yaş ve gelişim düzeylerine uygun şekilde çeşitli bilgiler paylaştı.
Çocuklarla eğlenceli ve eğitici buluşma
Samandağ Gelecek Sensin Anaokulu’nda gerçekleştirilen programda çocuklar, itfaiye ekipleriyle keyifli vakit geçirme fırsatı buldu. Eğitimlerin yalnızca teorik bilgilerle sınırlı kalmaması, çocukların etkinliğe aktif şekilde katılması da programın dikkat çeken yönlerinden biri oldu.
İtfaiyecilerle bir araya gelen öğrenciler, itfaiye teşkilatının görevleri ve acil durumlarda ekiplerin nasıl çalıştığı hakkında yaşlarına uygun bilgiler edinirken, itfaiyecilik mesleğine ilişkin merak ettikleri konuları da öğrenme fırsatı yakaladı.
İtfaiye Haftası’nda farkındalık çalışmaları
Her yıl İtfaiye Haftası kapsamında gerçekleştirilen eğitim ve farkındalık faaliyetleriyle özellikle çocukların yangın ve diğer acil durumlara karşı bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Küçük yaşlarda verilen temel güvenlik eğitimlerinin, çocukların günlük yaşamda karşılaşabilecekleri riskleri daha doğru değerlendirmelerine katkı sağlaması bekleniyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışma da bu kapsamda çocuklara yönelik farkındalık faaliyetlerinden biri oldu. Samandağ’daki anaokulunda düzenlenen buluşmada öğrenciler, itfaiye ekipleriyle doğrudan iletişim kurarak mesleği daha yakından tanıdı.
Çocukların ilgisi renkli görüntüler oluşturdu
Etkinlik sırasında çocukların itfaiye ekiplerine gösterdiği ilgi de dikkat çekti. Minik öğrenciler, itfaiyecilerle sohbet ederek meslek hakkında bilgi alırken, düzenlenen etkinlikler sayesinde hem eğlendi hem de yeni bilgiler öğrendi.
İtfaiye ekipleri açısından da çocuklarla gerçekleştirilen bu tür buluşmalar, yangın güvenliği konusunda erken yaşta farkındalık oluşturulması açısından önem taşıyor. Çocukların itfaiyecileri yalnızca yangın ve kurtarma olaylarında görev yapan ekipler olarak değil, aynı zamanda toplumun güvenliği için çalışan görevliler olarak tanıması amaçlanıyor.
Eğitim çalışmaları devam ediyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası kapsamında çocuklara yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Okullarda gerçekleştirilen bu çalışmalarla yangın güvenliği, acil durumlarda doğru davranış biçimleri ve itfaiyenin görevleri konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
Samandağ Gelecek Sensin Anaokulu’ndaki buluşma da çocukların hem sosyal hem de eğitici bir etkinlik içerisinde zaman geçirmesine imkan sağladı. Öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen programda itfaiye ekipleri, çocuklarla yakından ilgilenerek onların sorularını yanıtladı.
İtfaiye Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen bu tür etkinliklerin, çocukların güvenlik konusunda bilinçlenmesine katkı sunmasının yanı sıra itfaiye ekipleri ile öğrenciler arasında sıcak bir iletişim kurulmasına da olanak sağladığı belirtildi.








