HATAY (AA) - Hatay'da Antakya'nın kültürünü ve lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen '1. Antakya Gastro Bahar Festivali' başladı.

15 Temmuz Milli İrade Parkı'nda gerçekleştirilen ve Antakya'nın binlerce yıllık mutfak kültürünü bir araya getiren festivalde, kente özgü yemekler tanıtılırken, yöresel ürünler de sergileniyor.

Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar, Antakya'nın gastronomi alanında dünya mirasını günümüze taşıyan ender şehirlerden biri olduğunu söyledi.

Kentin 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından şehrin yeniden inşa sürecinin devam ettiğini vurgulayan Yapar, bu süreçte sosyal hayatın da güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yapar, festivalle esnaf ve vatandaşı bir araya getirdiklerini sosyal hayata katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Hatay'da düzenlenen üniversiteler arası bilgi yarışması tamamlandı
Hatay'da düzenlenen üniversiteler arası bilgi yarışması tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Festivalin önümüzdeki yıllarda daha kapsamlı hale getirileceğini aktaran Yapar, şöyle konuştu:

'Burada insanlar alışverişten ziyade daha ziyade birbirini görmekten mutlu oluyorlar. Yani insanların yüzündeki o gülümseme, o birbirine sarılan insanlar belki de yıllarca, birbirini görmeyen insanlar böyle bu ortamlarda bir arada oluyorlar. Bu da insanları mutlu ediyor. Bu motivasyona ihtiyacımız var, bu travmadan kurtulmamız için son derece bu tür faaliyetlere ihtiyacımız var.'

Festival, 10 Mayıs'a kadar 12.00-00.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA