Has Tülübaş Yalnızca Malatya'da Yetişiyor
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin endemik bitki türlerinden biri olan Has Tülübaş (Psephellus brevifimbriatus) hakkında bilgilendirme paylaşımında bulundu.
Paylaşımda, yalnızca Malatya'da doğal olarak yetişen Has Tülübaş'ın, bölgenin zengin biyolojik çeşitliliğinin en önemli unsurlarından biri olduğu ifade edildi.

Bölgenin Doğal Kimliğini Yansıtıyor
Açıklamada, her endemik türün bulunduğu coğrafyanın kendine özgü doğal kimliğini yansıttığına dikkat çekildi.
Has Tülübaş'ın yalnızca belirli bir bölgede yetişmesi nedeniyle korunmasının, Türkiye'nin doğal mirasının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.
Gelecek Nesillere Aktarılması Hedefleniyor
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, endemik bitki türlerinin korunmasının yalnızca biyolojik çeşitliliğin devamı için değil, aynı zamanda doğal mirasın gelecek nesillere aktarılması açısından da kritik bir sorumluluk olduğunun altını çizdi.
Vatandaşların doğal yaşam alanlarına zarar vermemesi ve endemik türlerin korunmasına katkı sağlaması çağrısında bulunuldu.

Doğal Miras İçin Ortak Sorumluluk
Yetkililer, Türkiye'nin sahip olduğu zengin biyolojik çeşitliliğin korunmasının ortak bir sorumluluk olduğunu belirterek, "Doğal mirasımızı koruyarak endemik türlerimizi gelecek nesillere birlikte aktaralım." mesajını paylaştı.





