Ticari gayrimenkul fiyatları yıllık yüzde 29,4 arttı
2026 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,5 oranında yükseldi.
Yıllık bazda ise ticari gayrimenkul fiyatları nominal olarak yüzde 29,4 arttı. Ancak enflasyon etkisi dikkate alındığında ticari gayrimenkuller reel olarak yüzde 2,2 değer kaybetti.
Bu tablo, fiyatların rakamsal olarak yükselmesine rağmen ticari gayrimenkul yatırımının enflasyon karşısındaki getirisinin gerilediğini gösterdi.
Dükkan ve ofis fiyatlarında son durum
Ticari gayrimenkulün alt kalemlerinde de fiyat artışları görüldü.
Dükkan fiyatları bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,4 yükseldi. Yıllık bazda nominal artış yüzde 29,2 olurken, reel olarak yüzde 2,4 değer kaybı yaşandı.
Ofis fiyatları ise çeyreklik bazda yüzde 6 artış göstererek ticari gayrimenkulün en fazla yükselen alt kalemi oldu. Ofis fiyatlarında yıllık nominal artış yüzde 30,6 olarak gerçekleşirken, reel kayıp yüzde 1,3 seviyesinde kaldı.
Üç büyükşehir arasında Ankara zirvede
Ticari gayrimenkul fiyatlarında üç büyükşehir arasındaki sıralamada Ankara dikkat çekti.
Başkent, hem çeyreklik hem de yıllık bazda en yüksek fiyat artışının yaşandığı şehir oldu.
Ankara
Ankara'da ticari gayrimenkul fiyatları:
- Çeyreklik: yüzde 6,4
- Yıllık: yüzde 32,5
oranında arttı.
İstanbul
İstanbul'da fiyat artışı:
- Çeyreklik: yüzde 5,3
- Yıllık: yüzde 27,8
olarak gerçekleşti.
İzmir
İzmir ise üç büyükşehir arasında en düşük artışın görüldüğü il oldu:
- Çeyreklik: yüzde 5,0
- Yıllık: yüzde 25,7
Ankara yatırımcının yüzünü güldürdü
Açıklanan verilere göre Ankara, üç büyükşehir arasında ticari gayrimenkul fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir olarak öne çıktı. İstanbul ve İzmir'de de fiyatlar artarken, Ankara'nın yıllık yüzde 32,5'lik artışla diğer iki büyükşehri geride bırakması dikkat çekti.
Bununla birlikte Türkiye genelindeki yüzde 29,4'lük nominal artışa karşın reel bazda yüzde 2,2'lik değer kaybı yaşanması, ticari gayrimenkulde enflasyon etkisinin önemini ortaya koydu.






