Trendyol 1. Lig ekiplerinden Ekenler Beton Sivasspor’un Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, Türk futbolunda son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Taşdemir, futbolun yeniden güven veren, yalnızca saha içinin konuşulduğu bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi.
Sivasspor tesislerinde gerçekleştirilen antrenman öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Taşdemir, A Milli Futbol Takımı’nın maçları nedeniyle lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını belirtti.
“Ülkemizde futbol iyi gitmiyor”
Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu değerlendiren Taşdemir, takımların her hafta maçlara fiziksel ve taktiksel açıdan hazırlandığını ancak saha dışındaki gelişmelerin futbol dünyasını olumsuz etkilediğini savundu.
Taşdemir, şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemizde futbol iyi gitmiyor, doğru gitmiyor. İnşallah en kısa sürede futbolumuz çok daha derli toplu, temiz ve ülkemize yaraşır bir hal alarak o şekilde ilerler.”
Futbolun içinde görev yapan teknik heyetlerin ve oyuncuların sahaya odaklandığını vurgulayan deneyimli teknik adam, yaşanan bazı gelişmelerin ise güven duygusunu zedelediğini dile getirdi.
“Sadece futbolun doğrularını düşünelim”
Taşdemir, Türk futbolunda güven ortamının yeniden oluşturulması gerektiğini belirterek en büyük temennisinin futbolun yalnızca sportif yönüyle konuşulması olduğunu söyledi.
Sivasspor Teknik Direktörü,
“İnşallah en kısa sürede ülkemizdeki futbol tamamıyla temizlenir, tamamıyla herkes futbol içinde kalır. Sadece futbol ve futbolun doğrularını düşünerek hareket ederiz.”
ifadelerini kullandı.
Taşdemir ayrıca geçmişte Sivasspor’un maçını yöneten bir hakemin daha sonra gözaltına alındığına ilişkin haberleri hatırlatarak, bu tür gelişmelerin futbol camiasında endişeye neden olduğunu belirtti.
Bu bölümdeki ifadeler Taşdemir’in değerlendirme ve görüşlerini yansıtıyor.
Sivasspor’daki sonuçlardan da memnun değil
Taşdemir, Türk futboluna yönelik eleştirilerinin Sivasspor’un ligdeki mevcut durumuna mazeret oluşturamayacağını da özellikle vurguladı.
Ligde geride kalan 8 haftada kendilerine yakışan sonuçları alamadıklarını belirten Taşdemir, doğru puanları toplayamadıklarını ve bulundukları konumdan memnun olmadıklarını söyledi.
Deneyimli teknik adam, mevcut tabloyu düzeltmek için çalışmaya devam ettiklerini ifade ederek takım olarak çıkış yolu aradıklarını dile getirdi.
Sakat oyuncularda son durum
İsmet Taşdemir, Sivasspor’daki sakat futbolcular hakkında da bilgi verdi.
Musah Muhammed ve Clinton Duodu’nun takımla birlikte antrenmanlara başladığını belirten Taşdemir, Kamil Fidan ve Süleyman Özdamar’ın sakatlıklarının sürdüğünü söyledi.
Gabon Milli Takımı’nda forma giyen savunma oyuncusu Aaron Appindangoye’nin milli maçta sakatlandığını hatırlatan Taşdemir, Murat Paluli’nin sakatlığının da yeniden nüksettiğini aktardı.
Milli takım arasının sakat oyuncuların takıma dönmesi açısından kendileri için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
Mert Çelik’ten taraftara çağrı
Sivasspor’un savunma oyuncusu Mert Çelik de milli takım arasını iyi değerlendirdiklerini belirterek Pendikspor karşılaşmasına hazırlandıklarını söyledi.
Farklı mevkilerde görev almasının kendisi açısından sorun olmadığını kaydeden Mert Çelik, hedefinin her maçta bir önceki performansının üzerine çıkmak olduğunu ifade etti.
Mert,
“Birlik olduğumuz zaman, bir şeyleri başarmaya çalıştığımız zaman önümüzde herhangi bir güç duramaz.”
diyerek Sivasspor taraftarlarını Pendikspor karşılaşmasında takıma destek olmaya davet etti.
Sivasspor, Pendikspor maçına hazırlanıyor
Ekenler Beton Sivasspor, Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında sahasında oynayacağı Orfa Yapı Pendikspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.
Teknik Direktör İsmet Taşdemir yönetimindeki antrenman ısınma hareketleriyle başlarken, kırmızı-beyazlı futbolcular kondisyon, pas ve taktik çalışmaları gerçekleştirdi. İdman çift kale maçla tamamlandı.
Sivasspor ile Pendikspor, 9 Ekim Cuma günü saat 17.00’de 4 Eylül Stadı’nda karşı karşıya gelecek.





