Sosyal medya platformları üzerinden yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulunan finansal analist İslam Memiş, altın ve dolar piyasalarına dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Kripto para düzenlemesi TBMM'de Kripto para düzenlemesi TBMM'de

Memiş, öncelikle bu yıl beklenen faiz indirimlerinin beklentilerin altında kaldığını ve Federal Rezerv'in (Fed) faiz kararlarının piyasalar üzerinde öngörülen etkiyi göstermediğini belirtti.

Altın Fiyatlarının Artması Bilezik Modasını Değiştirdi Ajda Bilezikler Trend Oldu (2)Altın ve gümüş gibi değerli metallerin artık jeopolitik gerilimlere ve terör eylemlerine odaklandığını ifade eden Memiş, bu durumun kısa vadeli oynaklık yarattığını ancak uzun vadede talebi artırdığını vurguladı.

Türkiye'de fiziki altın talebinin arttığını ve merkez bankalarının altın alımlarının devam ettiğini aktaran Memiş, ancak Türkiye'de ithalat yasağı nedeniyle altın alımlarında azalma yaşandığını belirtti.

Altın Fiyatlarının Artması Bilezik Modasını Değiştirdi Ajda Bilezikler Trend Oldu (3)Küçük yatırımcılara seslenen Memiş, altın ve gümüş yatırımlarında fiyat değil, miktar üzerine odaklanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, yatırımcıların gelirlerini Türk lirası bazında değil, dolar paritesi veya ons üzerinden takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Bank Of America'dan Altın Ve Gümüş TahminleriMemiş'in değerlendirmeleri, yatırımcıların altın ve dolar piyasalarındaki gelişmeleri daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir ve stratejilerini bu doğrultuda belirlemelerine katkı sağlayabilir.

Editör: Resul Özdil