Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Halk Eğitimi Merkezince Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cuma Sağır, etkinliklerin başlaması dolayısıyla Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Ak Parti Düziçi İlçe Başkanı Mehmet Çillem, Mhp Düziçi İlçe Başkanı Mehmet Fatih Mart, Demokrat Parti Düziçi İlçe Başkanı Süleyman Onur Talan, kamu kurum müdürleri ve vatandaşların katıldığı programda, hayat boyu öğrenme kavramını yaygın eğitim kavramıyla "hayat boyu eğitim", "hayat boyu öğrenme" diye tanımladıklarını söyledi.

Düziçi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ülker Coşkun, "Hayat boyu öğrenme, bireyin tüm yaşamı süresince bir eğitim aktivitesi içinde var olduğunu, eğitimin örgün eğitimden sonra da hayat boyu devam ettiğini göstermektedir. Bu sebeple hayat boyu öğrenme, var olan eğitim sistemini başından başlayarak kademeli olarak düzenlemeyi ve zorunlu öğrenim sürecinin dışında da tüm eğitim disiplinleri ile ilgili bütün amaçları geliştirmeyi hedefleyen genel bir düzenlemedir. Bilimsellik ve bütünlük, geçerlilik, gönüllülük, herkese açıklık, her yerde eğitim, ihtiyaca uygunluk, iş birliği ve eş güdüm, planlılık, süreklilik, yenilik ve gelişmeye açıklık ilkeleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.
2021-2022 eğitim öğretim yılında 412 kursiyer 8 bin kursiyere eğitim verdi.


Etkinlikler kapsamında usta öğreticilerin hazırlandığı sergiler açıldı ve yöresel yemekler ikram edildi. Haber: ERsin Şimşek