Düziçi

Düziçi'nde 15 Temmuz nedeniyle etkinlik düzenlendi

Abone Ol

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla programlar gerçekleştirildi. Çamiçi Şehitlik ziyaretiyle başlayan program, Elbeyli köyünde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Ormanı ziyaretiyle devam etti.


Atatürk ve demokrasi meydanında açılan fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından akşam saatlerinde Düziçi Kaymakamlığı önünden, Düziçi Atatürk ve Demokrasi meydanına yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe bir çok siyasi ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Turgay İlhan

Etkinlikte konuşan Kaymakam Turgay İlhan;
Bugün burada 15 Temmuz Aziz Şehitlerimizin 6. Yıldönümünü bir kez daha yad etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.


15 Temmuz Gecesi, Ülkemizi, Milletimizi, Demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen FETÖ mensubu vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını ve bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır. Ancak, Sayın Cumhur Başkanımızın önderliğinde Milletimiz darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğratmıştır.
Şehitlerimizin ve Gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretiyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde kendilerini gönülden yad edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.


15 Temmuz’ da meydanlara, tıpkı Çanakkale’ de İstiklal Savaşımızda olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı. Büyük Türk Milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur.


Milletimiz bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’ da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’ da aynı cevabı vermiştir.


Türkiye’yi parçalayacaklarını, Devleti teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan Milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır.


Bu darbe girişimi Milletimize, Meclisimize, Demokrasimize, Cumhuriyetimize, aydınlık yarınlarımıza ve şanlı ordumuza karşı yapılmıştır. Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür.


15 Temmuz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazilerimize sağlık, sıhhat diliyorum. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz Kutlu Olsun. ifadelerini kullandı.

Başkan Alper Öner

Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, 15 Temmuz dünden yarına bir köprüdür. Bugün görüyoruz ki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dünden yarına bir köprü olmuştur. Ülkemiz demokrasisini yıkmak için Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliğini ve bütünlüğünü hedef alan 15 Temmuz 2016 yılında yapılmak istenen hain darbe girişiminde şehit olan 251 kahramanımızı bugün bir kez daha rahmetle, saygıyla anıyorum.


296 gazimize ise sağlık diliyorum. Milletimizin diriliş destanı 15 Temmuz içinde birçok acı barındırdığı kadar bir o kadar da kahramanlık hikayeleriyle dolu bir gün olarak tarihte yer edinmiş ve bu aziz milletin gerektiğinde milli mücadele ruhu ile vatanına kastedenlere karşı dik duruşunun sembollerinden biri olmuştur.


Düziçi'mizde hain darbe girişiminin ilk duyulmasıyla birlikte sokaklara çıkmış, devletinin yanında yer alarak hainlere karşı tavrını net olarak ortaya koymuştur.


15 Temmuz FETÖ terör örgütünün hain ve kanlı yüzünü tüm çıplaklığı ile görülmesi ve devlet içindeki paralel yapının milletin desteğiyle temizlenmesi adına da bir milat olmuştur.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti adına verdiği mücadelede ona destek olmak için meydanları dolduran ve tanklara göğüs geren aziz milletimiz, gerçek demokrasinin ne olduğunu dünyaya göstermiştir. O gece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve seçilmiş cumhurbaşkanına yapılmak istenen darbe girişimi hem kara bir leke hem de bir zaferin günüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin içinde ve dışında düşmanlarına kem gözlere cevap günüdür. O karanlık gece Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde çelikten yumruk olduğunu hainlere, onların içerideki ve dışarıdaki işbirlikçilerine gösterme günüdür. Tarih boyunca şehitlerimizin evlatları olduğumuzu gösterme günüdür. Bir olma günüdür. Kısacası 15 Temmuz geçmişten gelen bir destanın yarınlara bir köprü olduğu tarihtir.


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve hemşerimiz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin liderliğinde her alanda büyüyen ve emperyalist güçleri ziyadesiyle rahatsız eden yeni Türkiye'yi geçmişte olduğu gibi yeniden sekteye uğratmak isteyenlerin bu hain kalkışmanın baş aktörlerinden olduğunu gayet iyi biliyoruz.


Ancak şunu da iyi biliyoruz ki bu aziz millet, bu hain oyunlara, kanmayacak kadar feraset ve cesaret sahibidir. Dün olduğu gibi, bugün de Düziçi olarak her zaman demokrasimizin ve devletimizin, milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz.


Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz vesilesiyle bu vatan için canını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor. Allah bir daha bu millete 15 Temmuz gibi darbeleri, kalkışmaları yaşatmasın diyorum. ifadelerini kullandı.


Etkinliğe Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kıdemli Üstçavuş Halim Turan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Abdullah Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşları ilçe müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Haber: Ersin Şimşek