Düziçi ilçe tarım ve orman müdürlüğü tarafından yürütülen koza üretme çiftliği projesine 67 çiftçi katıldı. Bursadan gelen koza birlik yetkilileri koza nasıl olur, nasıl yetişir, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda çiftçilerimizi bilinçlendirdi. 5 Nisan Cuma günü Düziçi Kaymakamlığı binası önünde gerçekleşen uygulamaya Düziçi Belediye Başkanı Alper ÖNER, Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI ve çiftçiler katıldı. 
Koza birlik yetkilisi yaptığımı söyleşide: Dairede toplantı yaptık, bilgilendirme yaptık. Koza birlik olarak bursadan geliyoruz, ücretsiz devlet desteğiyle çitfçimizle buluşturduk .Çiftçilerimize nasıl yapacağını gösterdikten sonra 10 günde bir gelip kontrol edeceğiz. Koza olduğu zaman da devlet desteği kapsamında kapı da tartacağız ve kilosuna göre kozayı teslim alacağız. Teslimat gerçekleştikten 1 ay sonra ziraat bankası aracılığıyla hesaplarına geçecek. 
İlk kez geçen yıl 25 kişiyle olur mu diye başladığımız koza üreticiliğine, bu yıl 67 Düziçi'li çiftçimizle devam ediyoruz. 
Konuşmasının devamında, Sermaye gerektirmeyen uygulama ile 30 gün besleme yapıp, 40 gün bekledikten sonra koza üretimi gerçekleşiyor. Ortalama bir kutunun kilosu 40 kilo oluyor. Geçen yıl kilo başına 55 TL'den alışını yapıyorduk, bu yıl fiyatlarda artış olacak yani bir kutudan 1500-1600 lira arası para kazanabiliyor, çiftçimiz. Osmaniye iline, ilçeler dahil 178 çiftçi ile buluşturduk. Bir kutu koza yetiştirmek için 3 dut ağacı yeterli olabiliyor. 
Düziçi Kaymakamı sayın Mutlu ALMALI, çiftçilere inşallah başarılı olursunuz, örnek olursunuz, bu gibi projelerin her zaman yanındayız. Dedi. 
Düziçi belediye başkanı Alper ÖNER, bir kozanın bitmesi Sinekle mücadele ile aynı zamana denk geliyor, Mayıs 10'nun da sinekle mücadele yaparken koza üreticilerinin olduğu bölgelerde daha dikkatli çalışmalar yürüteceğiz dedi. haberin videosuna facebook ve youtube sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Haber: Ersin Şimşek

https://www.youtube.com/watch?v=_qA3Lf1bWPk&t=9s