Düziçi dolmuş esnafı koronavirüs salgını nedeniyle işlerinin düştüğünü belirterek, destek talebinde bulundular. Dolmuşcular sosyal medyada yayılan haberin doğru olmadığını Düziçi-Osmaniye ve Osmaniye-Düziçi seferlerinin devam ettiğini belirttiler.
“Bakanlığımızın uygulamaya koyduğu “Tüm şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçlar (şehirler arası yolcu otobüsleri dahil), araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranın yolcu kabul edecek, araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacaktır” uygulaması sebebi ile şoför esnafımız bitme noktasına gelmiştir. Araçlarımız vatandaşlarımızın ‘evde kal’ ilkesine uyarak sokağa çıkmaması sebebi ile mevcut araç miktarının 1/3 oranında çalıştırmaktadır.
Dolmuşcu esnafları akaryakıt desteği sağlanması, aylık nakit para desteği sağlanması, trafik cezalarının SGK bildirimleri sonucu esnafımıza çok ağır cezalar gelmektedir, bu uygulamaların kaldırılması, esnafımızın ödemekte olduğu Bağ-Kur primlerinin ertelenmesi, esnafa dolmuş dönüşüm sürecinde faizsiz kredi desteği verilmesi ve esnafımıza ÖTV ile KDV hususunda destek sağlanması gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı. Haber-Fotoğraf: Ersin Şimşek