Düziçi Belediye Başkanı Alper ÖNER mazbatasını aldı. 3 Nisan Çarşamba günü saat 11.30 da sayın hakime Kübra ACAR tarafından, Alper ÖNER’e mazbatası teslim edildi. Çarşı esnaflarıyla kucaklaşarak kaymakamlığa gelen ÖNER, ilk olarak Kaymakam Mutlu ALMALI’yı ziyaret etti. 
Düziçi Belediye Başkanı Alper ÖNER’in ALMALI ile görüşmesinde fakirliği hep birlikte bitireceklerini, ortaklaşa ilçeyi temsil edeceklerinden ve Düziçi’nde üretimi artırırsak geriye kalan işlerin lokomotif gibi geleceği konusunda konuşmalar yapıldı.
ÖNER, Şirketcilik diye meslek olmadığını, işe gidince emekli olana kadar çalışılabilecek bir meslek olmadığını ifade etti. Dışarıya giden baba olduğu sürece uyuşturucu batağına düşen gençler ve boşanmaların çok olacağını, bizler bu işe el atarak ilçeye Organize sanayii kazandırırsak bunlara çözüm olabileceğini belirtti.
Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI, bizde Düziçi’nde organize sanayiinin ihtiyaç olduğunu fark ettik ve çalışmalara başlattık umarım ortaklaşa bir şeyler yapabiliriz, İlçede turizm potansiyeli var, bizler balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretmemiz gerekiyor. Düziçi belediye başkanı Alper ÖNER’e önceliğiniz ne olacak diye soru sormasını üzerine Sayın ÖNER, birinci önceliğimiz sokaklarda rahat nefes almasını sağlamaktı bunu başardık baskıyı kaldırdık, Organize sanayii ve içme suyuna çözüm bulmak, Kanalizasyonun bitmemiş yerlerini bitirmek, Düziçi merkezi bir yerine ücretsiz wifi hizmeti sağlamak, Sokak köpeklerini çare bulup, çocukların hayvanları sevebileceği yerler inşaat edeceğiz, her sene barajlarda 4-5 çocuğumuz ölüyor, yüzme havuzu sayesinde çocukların ölümüne engel olabileceğiz bu iş 700 bin lira gibi bir maliyeti var şuan bunu nasıl karşılayabileceğimiz konusunda karara varmış değiliz, işletmeci de yapabilir, belediye de. İçme suyunu ucuzlatacağız diye söz verdik, önümüzde ki hafta halkımız içme suyunu daha ucuz içebilecek. Arıtma tesisi enerji maliyeti yüksek diye çalıştırılmadı, doğalgazı aktif edip maliyeti ucuzlatacağız. 
Düziçi Kaymakamı Mutlu ALMALI, anket yaptıklarını ve Düziçi esnafının öncelikli sıkıntısının trafik olduğunu belirtti. ÖNER, bu konu hakkında kurumuş portakal bahçelerini otopark yaparak geçici çözüm bulacaklarını fakat kesin çözüm için şehrin yerini değiştirmek gerektiğini, imarı düzelteceğiz, amacımız ilçemize faydalı olmak.
Düziçi belediyesi önünde sevgi seline dönüşen kalabalıkta herkes yeni belediye başkanı Alper ÖNER’i kutlamaya geldi. Süleyman ELA tarafından Belediye önünde Dana kesildi. 
Seçim süreci bitti, artık yeni bir başlangıç zamanı, ben mazbatı sizlerin adına aldım. Bunun geçici bir yetki olduğunu biliyorum. Halkıma gece-gündüz demeden hizmet edeceğim. Bizim verdiğimiz sözleri yapmaya gücümüz, enerjimiz var inşallah hepsini yapacağız. Çok duyguluyum, çok gururluyum, ilk günden beri yağmur demediniz, çamur demediniz bizi yalnız bırakmadınız hepinize teşekkür ediyorum. Haber: Ersin Şimşek