Demokrat Parti'nin (DP) İzmir Milletvekili Salih Uzun, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, siyasal iklimin kalıcı olarak değişmesinin yolunun "parlamentoculuk" olduğunu vurguladı.

Uzun, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bir seçim yaşandı ve siyasal iklim yumuşadı. Gelin bu siyasal iklimi kalıcı olarak değiştirelim. Siyasal iklimi kalıcı olarak değiştirmenin yolu; parlamentoyu asli fonksiyonuna kavuşturmaktan geçer. Parlamentoyu bütün siyasal karar alma süreçlerinin merkezine, odağına yerleştirmekten, yani parlamentoculuktan geçer."

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık'tan 19 Mayıs Mesajı Ak Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık'tan 19 Mayıs Mesajı

Başkanlık sisteminden yana olanların da parlamentocu olabileceğini belirten Uzun, parlamentonun bir fikir olduğunu ve asıl karar vericinin parlamento olduğunu vurguladı. Siyasi pozisyonlara, ideolojilere bakılmaksızın herkesin parlamentoculukta buluşabileceğini ifade etti.

Uzun'un bu çağrısı, parlamentonun öneminin altını çizerek siyasal iklimin kalıcı olarak değişmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Editör: Resul Özdil