DOA Sisteminde Toplu İade Dönemi Başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından yürütülen Depozitosu Olan Ambalajlar (DOA) Sistemi'nde yeni bir uygulama devreye alındı.

Yüksek miktarda DOA logolu içecek ambalajı biriktiren vatandaşlar, artık iadelerini Sayma ve Doğrulama Hatları üzerinden toplu olarak gerçekleştirebilecek.

Toplu İadelerde Ambalaj Başına 50 Kuruş

267 okul 'orman bayrağı' almaya hak kazandı
267 okul 'orman bayrağı' almaya hak kazandı
İçeriği Görüntüle

Yeni uygulama kapsamında Sayma ve Doğrulama Hatları üzerinden yapılan bireysel toplu iadelerde, DOA logolu her ambalaj için 50 kuruş teşvik ödemesi yapılacak.

Böylece yüksek hacimli ambalaj iadelerinin daha hızlı ve verimli şekilde sisteme kazandırılması hedefleniyor.

Depozito İade Makinelerinde Uygulama Değişmedi

Mevcut Depozito İade Makineleri (DİM) üzerinden yapılan iadelerde ise uygulama aynı şekilde devam edecek.

Vatandaşlar, günlük 200 adede kadar DOA logolu ambalajı Depozito İade Makineleri'ne teslim ederek ambalaj başına 1 lira teşvik almaya devam edecek.

En yakın Sayma ve Doğrulama Hattı bilgilerine ise DOA Mobil Uygulaması ve DOA Çağrı Merkezi üzerinden ulaşılabilecek.

TÜÇA: İade Altyapımızı Güçlendirmeyi Sürdürüyoruz

Türkiye Çevre Ajansı Başkanı Nurullah Öztürk, vatandaşlardan gelen yoğun ilgi doğrultusunda iade altyapısını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti.

Öztürk, Sayma ve Doğrulama Merkezlerinin bireysel toplu iadeler için de hizmet vermeye başlamasıyla yüksek hacimli iadelerin daha etkin yönetileceğini ifade ederek, sahadan gelen geri bildirimler doğrultusunda sistemin geliştirilmeye devam edileceğini söyledi.

Osmaniye'de DOA Sistemine İlginin Artması Bekleniyor

Yeni uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte Osmaniye'de de özellikle yüksek miktarda DOA logolu ambalaj biriktiren vatandaşların toplu iade kanalından yararlanması bekleniyor. Yetkililer, depozito sisteminin hem geri dönüşüm oranlarının artırılmasına hem de çevrenin korunmasına önemli katkı sağlamayı hedeflediğini belirtiyor.

Muhabir: Resul Özdil