CHP MYK Gündemi Yoğun

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gözler yeni disiplin kararlarına çevrildi. Partide daha önce 9 milletvekilinin Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesinin ardından süreç genişliyor.

İhraç Sürecinde İkinci Aşama

Parti kaynaklarına göre ihraç sürecinin iki aşamalı yürütüldüğü belirtiliyor. İlk aşamada hakkında iddianame bulunan isimler değerlendirilirken, ikinci aşamada “parti kurumsal yapısına aykırı hareket eden” isimlerin disipline sevk edilmesi planlanıyor.

Burdur'da jandarmanın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla şehitlik ziyareti gerçekleştirildi
Burdur'da jandarmanın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla şehitlik ziyareti gerçekleştirildi
İçeriği Görüntüle

Belediye Başkanları Listesi Gündemde

Gündeme gelen iddialara göre, 7 CHP’li belediye başkanının da ihraç listesinde yer aldığı öne sürüldü. Listede adı geçen isimler şöyle sıralandı:

  • Mehmet Murat Çalık (Beylikdüzü)
  • Oya Tekin (Seyhan)
  • Tanju Özcan (Bolu)
  • Rıza Akpolat (Beşiktaş)
  • Muhittin Böcek (Antalya)
  • Onursal Adıgüzel (Ataşehir)
  • Hasan Akgün (Büyükçekmece)

Parti İçinde Gergin Bekleyiş

MYK toplantısından çıkacak kararlar merakla beklenirken, sürecin parti içinde yeni tartışmaları da beraberinde getirebileceği değerlendiriliyor.

Fezleke ve Disiplin Tartışmaları

Öte yandan çok sayıda milletvekili hakkında fezleke bulunduğu, parti içi disiplin sürecinin önümüzdeki günlerde daha da genişleyebileceği ifade ediliyor.

Muhabir: Resul Özdil