Cemrelerin düşme tarihlerine ilişkin güncel bilgiler şu şekilde:

  • İlk Cemre: Havaya düşer. 19-20 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşti.
  • İkinci Cemre: Suya düşer. 26-27 Şubat 2024 tarihlerinde gözlemlendi.
  • Üçüncü Cemre: Toprağa düşer. 5-6 Mart 2024 tarihlerinde bekleniyor.

Cemrelerin Düşme Tarihleri Belli Oldu Baharın Müjdecisi Yola Çıktı (5)Cemrelerin düşme tarihleri, Anadolu kültüründe baharın yaklaşmasının bir işareti olarak kabul edilir.

Cemrelerin Düşme Tarihleri Belli Oldu Baharın Müjdecisi Yola Çıktı (2)-1Kasım ayının 100. gününden itibaren 5 gün sonra başlayan cemreler, bir hafta arayla önce havaya, sonra suya ve en son toprağa düşer şeklinde inanışa dayanır.

Cemrelerin Düşme Tarihleri Belli Oldu Baharın Müjdecisi Yola Çıktı (3)Cemrelerin düşme tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte, doğanın uyanışı ve baharın yaklaşmasıyla birlikte tarım ve doğa ile ilgili faaliyetlerde artış beklenir.

Cemrelerin Düşme Tarihleri Belli Oldu Baharın Müjdecisi Yola Çıktı (2)

Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı

Ayrıca, cemrelerin düşmesiyle birlikte mevsim geçişlerine hazırlık yapılır, tarım ve bahçe işleri için uygun zamanın geldiği düşünülür.

Cemrelerin Düşme Tarihleri Belli Oldu Baharın Müjdecisi Yola Çıktı (1)-1Cemrelerin düşme tarihlerinin kamuoyuna duyurulmasıyla, vatandaşlar arasında baharın coşkusu ve doğanın yeniden canlanmasıyla ilgili olumlu bir hava oluşurken, tarım ve doğa ile ilgili sektörlerde de hareketlilik beklenmektedir.

Cemrelerin Düşme Tarihleri Belli Oldu Baharın Müjdecisi Yola Çıktı (1)

Editör: Resul Özdil