Bursa’da 31 Ağustos 2026 Pazartesi günü yaşanacak su kesintileri vatandaşların gündeminde. Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), kent genelinde devam eden altyapı ve kanalizasyon çalışmaları kapsamında su kesintisi uygulanacak bölgeleri duyurdu.
Özellikle Yıldırım ilçesinde bazı mahallelerde gün boyunca devam edecek çalışma nedeniyle vatandaşların su kesintisine karşı hazırlıklı olması gerekiyor. BUSKİ tarafından yapılan açıklamada, çalışmaların belirlenen saat aralıklarında sürdürüleceği ve vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirleri almalarının önem taşıdığı belirtildi.
Yıldırım’da 31 Ağustos’ta uzun süreli su kesintisi
BUSKİ'nin duyurusuna göre Yıldırım ilçesine bağlı Yavuzselim Mahallesi’nde kanalizasyon çalışması gerçekleştirilecek. BUSKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek çalışma nedeniyle 31 Ağustos 2026 Pazartesi günü saat 08.00 ile 17.00 arasında su kesintisi uygulanacak.
Yaklaşık 9 saat sürmesi planlanan kesintiden Yavuzselim Mahallesi'nde bulunan 1. Yetiş Sokak, Hatip Sokak, Kurubaş Sokak ve çevresi etkilenecek.
Çalışmanın yalnızca 31 Ağustos ile sınırlı olmadığı da bildirildi. BUSKİ'nin programına göre aynı bölgede yürütülecek çalışma 4 Eylül 2026 Cuma gününe kadar devam edecek. Bu süreçte her gün saat 08.00 ile 17.00 arasında su kesintisi uygulanması planlanıyor.
Vatandaşların dikkatli olması gerekiyor
Yavuzselim Mahallesi ve çevresinde yaşayan vatandaşların gün içerisinde ihtiyaç duyabilecekleri suyu önceden temin etmeleri önem taşıyor. Özellikle uzun süreli kesinti nedeniyle ev ve iş yerlerinde günlük su kullanımının aksamaması için vatandaşların tedbir alması gerekiyor.
BUSKİ'nin açıklamasında, çalışmaların altyapı hizmetlerinin sürdürülebilirliği ve kanalizasyon sisteminin iyileştirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.
Sular ne zaman gelecek?
31 Ağustos Pazartesi günü Yavuzselim Mahallesi'nde uygulanacak kesintinin 08.00'de başlayıp 17.00'de sona ermesi planlanıyor. Çalışmanın planlanan saatten önce tamamlanması halinde suyun daha erken verilmesi mümkün olabilecek.
Ancak çalışmaların uzaması halinde kesintinin belirtilen saatten daha uzun sürme ihtimali de bulunuyor. Bu nedenle vatandaşların BUSKİ tarafından yapılacak güncel duyuruları takip etmesi önem taşıyor.
Çalışmalar 4 Eylül’e kadar devam edecek
Bursa'da altyapı çalışmalarının farklı bölgelerde devam ettiği belirtilirken, Yıldırım ilçesi Yavuzselim Mahallesi'ndeki çalışma programının 4 Eylül'e kadar sürmesi bekleniyor.
31 Ağustos'tan 4 Eylül'e kadar her gün 08.00-17.00 saatleri arasında uygulanması planlanan kesintiler nedeniyle bölge sakinlerinin özellikle sabah saatlerinde gerekli hazırlıkları yapmaları öneriliyor.
BUSKİ, çalışmalar nedeniyle yaşanabilecek geçici mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla vatandaşların kesinti programını dikkate almalarını ve ihtiyaçları doğrultusunda önceden önlem almalarını istedi.




