Baş, iktidarın yıllardır sürdürdüğü ekonomi politikasının faturasını dar gelirli kesime kesmeye karar verdiğini belirtti.

Mehmet Şimşek'in IMF tarafından övgüyle karşılanan politikalarının, asgari ücretlilere yılda sadece bir kez zam yapılması ve emekli maaşlarının açlık sınırının yarısı seviyesinde tutulması gibi uygulamaların, zaten zor durumdaki ücretli kesimi daha da zor durumda bıraktığını vurguladı. Ancak, bu politikalara rağmen enflasyonun düşmediğine dikkat çekti.

Baş, iktidarın işçi ve emekliye az para vererek ekonominin düzeleceği yanılgısına işaret ederek, "Anlamadıkları şey şu; işçi ve emeklinin parası olmazsa ekonomi düzelmez, para sahibi olursa ekonomi düzelir." dedi.

Kenan Taş'tan İşçilere 1 Mayıs İkramiyesi Önerisi: 'En Büyük Hediye İkramiye Olmalı' Kenan Taş'tan İşçilere 1 Mayıs İkramiyesi Önerisi: 'En Büyük Hediye İkramiye Olmalı'

Hüseyin Baş'ın bu açıklamaları, iktidarın ekonomi politikalarına yönelik eleştirel bir bakış açısını yansıtırken, dar gelirli kesimin yaşadığı ekonomik zorluklara dikkat çekiyor. 

Muhabir: Enes Şimşek