İstanbul Ataşehir’de bulunan İçerenköy Mahallesi Bostancı Sanayi Sitesi Kılıç Sokak'ta, hurdaya ayrılmış araçların bulunduğu alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, çevrede tamir için bekleyen diğer araçlara ve yakınlardaki bir otelin açık otoparkındaki araçlara sıçradı. Yangın, sanayi sitesinde büyük paniğe yol açtı.
Yangın ihbarının ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yoğun çaba göstererek yaklaşık bir saat içinde yangını kontrol altına aldı ve söndürdü. Alevlerin hızla yayılması nedeniyle çok sayıda araç kullanılamaz hale geldi. Neyse ki yangında can kaybı veya yaralanan olmadı.
Polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan araştırmalarda, yangından kısa süre önce kimliği belirsiz bir kişinin yangın bölgesine geldiği, buradan ayrıldıktan sonra ise araçların yanmaya başladığı tespit edildi. Güvenlik kameralarına yansıyan bu şüpheli kişinin yakalanması için polis geniş çaplı çalışma başlattı.
Yangın, sanayi sitesinde maddi hasara yol açarken, bölgedeki işletmeler ve araç sahipleri büyük zarar gördü. Olay sonrası bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırılması için yetkililer harekete geçti. Vatandaşlar ise benzer olayların önlenmesi adına duyarlı olmaya çağrıldı.
Bu tür yangınların önüne geçmek için çevredeki iş yerlerinin ve araç sahiplerinin dikkatli olması, şüpheli durumları hemen yetkililere bildirmesi önem taşıyor.