Düziçi’nde asfalt çalışmaları başladı. 3 hafta önce başlayan altyapı çalışmalarının ardından başlayan asfalt çalışması’nın birinci etabı iki günde tamamlandı.

Konuyla ilgili olarak Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner, yaptığı açıklamada, uzun süredir halkımızın beklediğimiz yol çalışmasını yol çalışmasına başladık.

Daha doğrusu yol çalışmasına başlamıştık, Yağmur sularını yerin altına aldık, zemin sertleşmeyi tamamladık.

https://www.youtube.com/watch?v=vbzNWFUhSb8&t=22s


Çamiçi’nden haruniye’ye kadar doğalgaz çalışmalarımız vardı. Doğalgaz çalışmamızı bitirdikten sonra yağmur sularını yerin altına aldık.


Enerjisa ve postane kablolarını yerin altına aldık. Yer altı camisinden, işbankasına kadar olan 1.etap asfalt çalışmamızı tamamladık. 12 santim asfalt döküyoruz, sıkıştırılınca 10’ santim’e düşecek.

Yaptığımız asfalt en az 20 yıl dayanacağını, bu asfaltın seçim asfaltı olmadığını belirtti.

Asfalt çalışması 4 etap’ta son bulacağını belirten Alper Öner, 4-5 ay içerisinde tamamen yolların tamamen biteceğini, yağmur sularının yerin altına alındığını fakat, borular küçük olduğu için yeniden yeraltına boru döşediklerini ifade etti.

Çarşı içerisinde iki şerit yol olacağını belirten Alper Öner, bir tarafı böldüklerini begonit taş yapılacak olan yerde araçların rahatlıkla park edebileceğini söyledi.

Ak Parti ilçe başkanı Mehmet Çillem, her hafta yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştirdikten sonra gece’nin bu saatine kadar çalışan arkadaşlara kolaylıklar dilemek için buradayız.

Belediye başkanımız Alper Öner’le gündeme dair, ilçemize dair konularla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı. Haber: Ersin Şimşek