Alper Öner'in siyasi yolculuğu. CHP'den istifası, AK Parti'ye geçişi ve yaşadığı süreç üzerine bir bakış.

2014 seçimlerinde CHP'den aday gösterilip çok az bir oyla rakibi Ökkeş Namlı'ya başkanlığı kaptıran Alper Öner, 31 Mart 2014 sabahında CHP rozetini takıp 2019'a kadar kapı kapı çalıştı ve CHP'den açık ara farkla seçimi kazandı. 2024 seçimlerinde ise aday gösterilmedi. Şimdi bazı noktaları aydınlatmakta fayda var. Yazmayacağıma söz verdiğim konuları kamuoyu ile paylaşmaktan artık çekinmiyorum.

Evet, Alper Öner AK Parti'ye geçti. Kimine göre hata yaptı, kimine göre doğru yaptı. Ben bildiklerimi yazayım. AK Parti, seçimi kaybetmenin acısıyla Alper Öner'i eli kolu bağlı bir belediye başkanı haline getirdi. Teleferiğin yıllarca ödenmeyen taksitleri, belediyeyi kazandığı ay kesilmeye başlandı. Yetmedi, ardından asrın belalarından biri olan Covid-19 virüsü ülkeyi sardı, tabii ki belediyeler de olumsuz etkilendi. Yetmedi, ekonomik kriz, yetmedi yangınlar, yetmedi deprem derken 5 yılı doldurdu. Bu süreçte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daveti ve o zaman AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Özhaseki'nin ısrar ve vaatleri ile AK Parti'ye geçti. Elbette dönemin milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu ve İsmail Kaya'nın etkisi büyüktü. Bu dönemin en önemli şahitlerinden biri de dönemin CHP İlçe Başkanı Mustafa Şen'di. 

Alper Öner hatalar yaptı mı? Evet, yaptı. Muhtemelen kendisi de yaptığı hataları kabul edecek olgunluktadır. Burada aday gösterilmeyen bir belediye başkanı arkasından destan yazma derdinde de değilim. Açıkçası yaşım olmuş 53, bu saatten sonra kimin başkan olup olmadığı reel olarak umurumda olmaz. Elbette sevdiğim isimler var. Bunun dışında, Çukurova tabiriyle "tın". Bana göre en büyük hatası, CHP'den istifa ederken yazdığı yazıda birileri tarafından yazdırılmaya zorlandığı istifa mektubu. Birçok insanı kırdı, üzdü. O satırları yazmamalıydı.

"Hele bir sor istifa ettim ama neden ettim?" derler. Ben biliyorum. Bu zamana kadar çıkıp kendisi bir kelime bile konuşmadı. Adana, Mersin, Hatay, İstanbul ve Ankara Büyükşehir başkanlarının söz verip telefonlara çıkmadığını, yapmadığı şeyleri konuşmadı. Her hafta bin bir vaatle Adana'dan gelen CHP teşkilatının vaat edip neler istediğini çıkıp anlatmadı. CHP'de iken AK Parti'nin elini kolunu nasıl bağladığını anlatmadı.

Hep aynı hikaye ile yıpratılmaya çalışıldı. Hatta dönemin kaymakamı bile bu yalanlara inanıp Öner'e "Gerçek mi?" diye sordu. Neydi bunlar? "Öner otoban kenarında bir kadınla basıldı?" Yahu, akıl mantık alır mı? Koca belediye başkanı yer bulamadı da otoban kenarına mı gitti? Neydi? "Soruşturma açılacaktı, hapse girecekti, görevden alınacaktı, kayyum atanacaktı?" Her ay en az üç kere tutuklandı haberleriyle ortalık çınlatıldı. Bilerek algılar oluşturuldu. Kaç kere müfettiş geldi. Her birinde Öner dönemi ile ilgili hiçbir şey bulamadan yollara düşüp gittiler. Su boruları yapıldı aynı gün gece söküldü, parçalandı. Beton yol kazıldı. Yangın çıkarıldı. Daha birçok konu var ama burada dursun. Bir kesim vardı ki, şehire hizmet gelmemesi için neler yaptı neler. O kesim aslında çok uzaklarda değildi ama Alper Öner yakınındaki düşmanları maalesef göremedi. Belki de konduramadı. Artık göreceğinden eminim.

Tekrar ediyorum, Belediye Başkanı Dr. Alper Öner birçok hata yaptı. Uyardık ama maalesef bazıları onu kör etmekte ustalaşmışlardı. Sonra ne oldu? "AK Parti'ye geç, sana söz veriyorum 2024 döneminde bizim adayımız sensin" diyen AK Parti lideri Erdoğan sözünü tutmadı. Öner'i aday göstermedi. Kimi gösterdi? İleriki dönemlerde kendisinden muhtemelen olumlu ya da olumsuz bahsedeceğimiz bir ismi AK Parti'nin adayı olarak gösterdi. Erdoğan'ın söz verip tuttuğu ne oldu? Ben deyim, "Bir çöp arabası, çöp kutuları ve Çatak barajının projeye aldırılması." Ki bu Çatak konusu çok önemli bir projeydi. Yiğidi öldürsek de hakkını vermekte mahiriz. Başka ne verdi. Bol bol gaz verdi “aslanım.. koçum”

Uzun lafın kısası, aldığımız net bilgilere göre mevcut milletvekilleri Alper Öner'le çalışmak istemediler. Muhtemelen de şimdi "Yahu olmadı ama sen partiye destek ver, gelecek dönemlerde değerlendiririz seni" sözleri Öner'e AK Partililer tarafından sıkça fısıldanıyordur. Ben bu fısıltıyı 2011'de Ömer Yağmur İl Başkanı iken de onun kulağına da söylendi ama aradan geçen 13 yılda o fısıltılar uçup gittiler.

O yüzden sayın Öner'e tavsiyem, bu dönem çocuklarınıza zaman ayırın. Gezin. Hayatın tadını çıkarın. Mesleğinize odaklanın. Kendi hatalarınızı gözden geçirin.

Bir gün Alper Öner çıkıp umarım her şeyi konuşur. Neden istifa etti? Kimler neler istedi? Gece yarısı kimler komisyon kurdu? AK Parti'de neler vaad edilip neler verilmedi? AK Parti yönetiminde kimler çeşitli hesaplar içinde Öner'in kuyusunu milim milim kazdılar? Kimler Öner'i AK Parti'de istemedi? Öner'den ne istediler, Öner neleri vermedi, Alper Öner neleri, kimseye hak etmediği halde verdi? Soru işaretleriyle dolu süreç. Umarım birgün kendini özgürleştirir ve arkasından çevrilen dolapları kendi anlatır. 

Ben bildiklerimin yarısını yazabildim. Hakkımda bir yıl kesinleşmemiş hapis cezası var. Ülkede de malum, basın özgürlüğü 160 ülke arasında 149. sıradayız. Allah'tan 150. sıra değil. Ben az yazdım. Siz çok anlayın. 

Son sözüm de sayın Alper Öner'e: Bu defa "çay koy keke, yeniden başlıyoruz" demezsiniz. Bir defter alın elinize 5 yıl boyunca nerede hata yaptığınızı, kimlere nasıl güvendiğinizi, hangi isimlerin sizin arkanızdan kuyu kazdığını tek tek yazın. yapmak isteyip yapamadıklarınızı da yazın. Hatta seçilecek belediye başkanına en iyi şekilde devir teslim töreni yapın. Ona olabilecekleri ve olanalrı anlatın. Sonra açın bir televizyon filmi tadını çıkarın. haberiniz olmadan büyüyen evlatlarınıza sarılın. Bu dünyada kimse evlatlarınızdan önemli değil...

Umarım Düziçi halkı hak ettiği başkana 2024'te kavuşur!

*Ha bu arada kimse de babamın oğlu değil. Yazdıklarım da benim düşüncelerim olup , Sabır Gazetesi ile herhangi bir bağı yoktur.