Duruşma Kapalı Görülecek
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 96 sayfalık iddianame kapsamında tutuklu bulunan Mehmet Akif Ersoy ve diğer tutuklu sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı.
Ersoy’un avukatının talebi üzerine İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmanın basına ve izleyicilere kapalı yapılmasına hükmetti. Mahkeme heyetinin kararıyla salon boşaltıldı.
286 Yıla Kadar Hapis Talebi
İddianamede Mehmet Akif Ersoy’un yanı sıra Mustafa Manaz, Ahmet Göçmez, Nurullah Mahmut Dündar, Taner Çağlı, Tolga Aykut ve Ufuk Tetik de tutuklu sanıklar arasında yer alıyor.
Savcılık, Ersoy hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, 11 kez zincirleme şekilde nitelikli cinsel saldırı, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama, uyuşturucu kullanımını kolaylaştırma ve yer temin etme suçlamalarıyla 11 yıl 3 aydan 286 yıl 2 aya kadar hapis cezası talep ediyor.
Veyis Ateş Tanık Olarak Salonda
Davanın dikkat çeken isimlerinden eski Habertürk TV genel yayın yönetmenlerinden Veyis Ateş de duruşma salonunda hazır bulundu.
Uyuşturucu soruşturması kapsamında 29 Aralık 2025’te tutuklanan ve geçtiğimiz hafta görülen ilk duruşmada tahliye edilen Ateş, Ersoy’un davasında tanık olarak dinlenecek.
Ersoy, daha önce etkin pişmanlık hükümleri kapsamında verdiği ifadede uyuşturucuyu Ateş’in kendisine başlattığını iddia etmişti. Ateş ise geçtiğimiz haftaki duruşmada bu konuda tanık olarak ifade vermişti.
Duruşma salonu önünde T24 muhabiri Candan Yıldız’ın “İlk kez mi yüzleşeceksiniz Mehmet Akif Ersoy’la?” sorusunu yanıtlayan Ateş, “Yüzleşme değil ama ilk karşılaşma olacak” dedi.




