Kurban Bayramı Yaklaşırken Osmaniyeli Vatandaşlar Kesim Ücretlerini Merakla Bekliyor Kurban Bayramı Yaklaşırken Osmaniyeli Vatandaşlar Kesim Ücretlerini Merakla Bekliyor

2023 yılında çevre koruma ve sıfır atık hedefleriyle ön plana çıkan Türkiye'de, plastik poşet kullanımına önemli bir düzenleme getiriliyor. Artık plastik poşetler ücretlendirilecek ve geri kazanım katılım payları artırılacak.

Yapılan düzenlemelere göre, her alışveriş poşeti için tüketicilerin ödeyeceği sabit tutar 25 kuruş olacak. Ancak, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen yeniden değerleme oranıyla birlikte plastik poşetlerden tahsil edilecek geri kazanım katılım payı 60 kuruş olarak belirlendi. Bu bedel satıcılar tarafından ödenecek ve vatandaşlara yansıtılmayacak.

Çevre bilincini artırmayı hedefleyen bu adım, sürdürülebilir bir gelecek için atılan önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Plastik kullanımının azaltılması, geri dönüşümün teşvik edilmesi ve döngüsel ekonomi ilkelerinin benimsenmesiyle, herkesin katkı sağladığı bir çevre bilinci oluşturulması amaçlanıyor. 2023'te çevremiz için daha temiz bir geleceğe adım atıyoruz!