Düziçi Belediyesi, “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla çıktığı yola yepyeni ve hizmet odaklı projelerle devam ediyor. Düziçinde bebeğini kucağına alan ailelerinin ilk hediyeleri belediyeden geliyor.

Yeni doğan bebeklere ait ihtiyaçların giderilmesine katkı sağlamak ve ailelerinin mutluluğuna ortak olmak amacıyla bebek sahibi olan ailelere “Hoş geldin bebek seti” hediye ediliyor. Düziçi Belediyesi, yeni doğum yapan anneleri mutlu günlerinde yalnız bırakmıyor. Yeni doğum yapan anneleri evlerinde ziyaret ederek, anne ve babaların mutluluklarına ortak olunurken, maddi durumlarına bakılmaksızın bebeklerin ilk ihtiyaçlarının giderilmesine de katkı sağlanıyor. Proje kapsamında 0-6 aylık bebek sahibi yüzlerce aileye “Hoş geldin bebek seti” hediye ediliyor.

Belediye ekiplerinin yaptığı açıklama da "Yeni uygulamamızla ilçemiz sınırları içerisindeki yeni doğan bebeklere paket hazırladık.

Başkan Alper ÖNER, belediye olarak hizmet eden bir kurum olarak her yaş gurubundan insana hizmet verdiklerini vurgularken şöyle devam etti: "Doğumundan, ölümüne kadar her insan belediyenin bir hizmetiyle karşı karşıyadır. Doğum anında da 'İlk karşılayan biz olalım', 'İlk hediye verenlerden biri biz olalım' dedik. Düziçi Belediyesi olarak ilçede ikamet eden ve yeni çocuk sahibi olan aileleri ziyaretlere başlattık. 0-3 aylık bebeklere yönelik yapılan çalışma tüm yıl boyunca devam edecek. Ziyaretlerde, Düziçi Belediyesi tarafından anne ve bebekleri için hazırlanan bebek setini aileye hediye ediyoruz.”

'Hoşgeldin Bebek' seti, kız bebekler için kırmızı, erkek bebekler için mavi çanta içerisinde veriliyor. Çanta içerisinde bebekler için; çocuk bezi, şampuan, bebek bakım sabunu, zıbın takımı, bebek taşıma çantası, puset yer alıyor.

YENİ ANNELERİN EN SIK YAPTIĞI HATALAR Yeni anne olan kadınların en sık yaptığı hatalar konusunda da bilgi veren ekip, “Annelerimiz bebeklerini emzirdikten sonra onları sırt üstü yatırıyor. Bu da bebeğimizin kendi kusmuğunda boğulmasına sebep olabiliyor. Bu yüzden anneler bebeklerini asla sırt üstü yatırmasınlar, yan çevirip öyle yatırsınlar. Böylece kusmuğu tekrar boğazına kaçmaz. Yapılan yaygın hatalardan bir diğeri ise bebeklerini yanlarında yatırmaları. Maalesef bu şekilde yaşanmış birçok üzücü vaka da mevcut durumda. Anneler, bebeklerini emzirdikten sonra yanlarında yatırmasın onları kendi yataklarında yatırsınlar. Çünkü uyurken yanlışlıkla üzerlerine yatıp onların boğulmalarına sebep olabiliyorlar.” dediler. Haber-Foto: Ersin ŞİMŞEK