İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılıkları, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda şehit olan askerlere karşı yapılan suç unsuru içeren sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "ekşisözlük" isimli sosyal medya platformunda yer alan şehitlere yönelik aşağılayıcı ve kin dolu paylaşımlar üzerine harekete geçti. TCK'nın 216. maddesi kapsamında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama" suçunu içeren paylaşımlara yönelik resen soruşturma başlatıldı. Başsavcılık, şüphelilerin tespiti ve gözaltına alınması için emniyete talimat verdi.

Adana'da nehirde kaybolan gencin cesedine ulaşıldı Adana'da nehirde kaybolan gencin cesedine ulaşıldı

Ankara'da Benzer Soruşturma Başladı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da söz konusu paylaşımlarda bulunanlar hakkında soruşturma başlattı. Açıklamada, "Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlere yönelik suç içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Adalet Bakanı Tunç'tan Açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çirkin paylaşımlarda bulunanlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti. Ayrıca, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sosyal medyada paylaşım yapan bir kişi için gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Bu gelişmelerle birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik saygısız ve suç teşkil eden paylaşımların yasal çerçevede cezalandırılması için adımlar atılmış oldu.