Araç sürücülerinin uzun süredir merakla beklediği araç içi donanım ve aksesuar düzenlemesinde önemli değişiklikler hayata geçirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme kapsamında, araçların ön camına monte edilen telefon tutucuların kullanımı resmen serbest hale getirildi. Böylece sürücüler arasında yaşanan kafa karışıklığı sona ererken, Osmaniye’deki araç sahipleri de düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye ilişkin uygulama esaslarının netleşmesiyle birlikte araç içi ekipmanlarla ilgili tartışmalar da son buldu. Özellikle navigasyon ve iletişim amacıyla kullanılan telefon tutucuların yasak olup olmadığı yönündeki belirsizlik ortadan kaldırıldı.

Telefon TutucuTELEFON TUTUCULARA RESMİ SERBESTLİK

Yeni uygulamayla birlikte araçların ön camına veya uygun noktalara monte edilen telefon tutucular, sürücünün görüşünü engellemediği sürece kullanılabilecek. Böylece navigasyon uygulamalarını kullanan sürücüler için önemli bir kolaylık sağlanmış oldu.

Süvari Kahve ve Biberli Ekmek Kahvaltıda İlgi Görüyor
Süvari Kahve ve Biberli Ekmek Kahvaltıda İlgi Görüyor
İçeriği Görüntüle

Osmaniye’de sürücüler, özellikle şehir içi ve şehirlerarası yolculuklarda telefon tutucuların büyük kolaylık sunduğunu belirterek düzenlemeyi olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Osmaniye Trafik Polisi (2)ARAÇ KAMERALARI DA KULLANILABİLECEK

Düzenleme kapsamında araç içi kameralarla ilgili de önemli bir karar alındı. Belirlenen teknik şartlara uygun olarak kullanılan araç kameralarına herhangi bir ceza uygulanmayacak. Son yıllarda trafik güvenliği açısından yaygınlaşan araç kameralarının kullanımının önündeki soru işaretleri de böylece giderilmiş oldu.

Polis Ceza TrafikSES SİSTEMLERİNE YENİ KURAL

Araç içi ses sistemleri konusunda da net kurallar belirlendi. Buna göre ses sistemleri kullanılabilecek ancak sesin aracın dışına taşarak çevreyi rahatsız etmesi halinde cezai işlem uygulanabilecek.

Yetkililer, özellikle yüksek ses nedeniyle çevre huzurunun bozulmasının önüne geçilmesinin amaçlandığını belirtiyor.

Trafik polisi

MULTİMEDYA EKRANLARINA DÜZENLEME

Araçlarda kullanılan multimedya ekranları da yeni düzenleme kapsamında değerlendirildi. Sürücünün görüş açısını engellemeyen ve güvenli sürüşü riske atmayan ekran sistemleri serbest olacak. Bu nedenle standart ölçülerde kullanılan ekranlar için herhangi bir ceza uygulanmayacak.

Osmaniye Trafik Polisi (5)OSMANİYE’DE SÜRÜCÜLER MEMNUN

Osmaniye’de araç sahipleri ve sürücüler, uzun süredir tartışma konusu olan telefon tutucuları ve araç içi ekipmanlarla ilgili kuralların netleşmesinden memnun olduklarını belirtiyor. Yeni düzenlemenin hem sürücülerin işini kolaylaştıracağı hem de uygulamada yaşanan farklı yorumların önüne geçeceği ifade ediliyor.

Yetkililer, sürücülerin her durumda trafik güvenliğini ön planda tutmaları gerektiğini hatırlatırken, araç içi ekipmanların sürüş güvenliğini tehlikeye atmayacak şekilde kullanılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Muhabir: Resul Özdil