Osmaniye’de öğrencilerin eğitim süreçlerine katılımını artırmak ve okul devamsızlıklarının önüne geçmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında iki liseye ziyaret gerçekleştirildi. Osmaniye Sosyal Hizmet Merkezi Çocuklar Güvende Birimi tarafından yapılan ziyaretlerde, öğrencilerin eğitim hayatında karşılaşabileceği sorunların önlenmesi ve okullarla iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
Misak-ı Millî ve Oğuz Kağan Anadolu Liselerine Ziyaret
Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Merkezi Çocuklar Güvende Birimi, “Eğitime Katılım ve Devamsızlığı İzleme Projesi” kapsamında Misak-ı Millî Anadolu Lisesi ve Oğuz Kağan Anadolu Lisesini ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyaretlerde okul yönetimleriyle bir araya gelinerek öğrencilerin eğitime katılımının desteklenmesi ve devamsızlıkların önlenmesi amacıyla yürütülebilecek çalışmalar değerlendirildi. Okullar ile sosyal hizmet birimleri arasında kurulabilecek iş birliği imkânları üzerinde duruldu.
Öğrencilerin Eğitim Süreçlerine Katılımı Desteklenecek
Ziyaretlerde, öğrencilerin okula devam durumlarının takip edilmesi ve eğitimden uzaklaşmalarına neden olabilecek durumların erken aşamada belirlenmesi konuları gündeme geldi. Devamsızlıkların önlenmesine yönelik okul ve ilgili kurumların koordinasyon içinde yürütebileceği çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Proje kapsamında yürütülen çalışmalarla öğrencilerin eğitim hayatına düzenli katılım göstermelerinin desteklenmesi, devamsızlık riskinin azaltılması ve ihtiyaç duyulan durumlarda ilgili sosyal hizmet mekanizmalarının devreye alınması hedefleniyor.
Okul ve Sosyal Hizmet İş Birliği Öne Çıkıyor
Eğitime Katılım ve Devamsızlığı İzleme Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen ziyaretler, öğrencilerin eğitim süreçlerinin desteklenmesinde okul yönetimleri ile sosyal hizmet birimleri arasındaki iş birliğinin önemini ortaya koydu.
Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların, öğrencilerin eğitim hayatına devam etmelerine katkı sunması ve devamsızlıkların önlenmesine yönelik koordinasyonu güçlendirmesi amaçlanıyor.



