Mersin'de yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan dikenli incir, seyyar tezgahlarda yerini almaya başladı. Akdeniz'in sıcak ikliminde doğal olarak yetişen ve halk arasında Hint inciri ile Frenk inciri olarak da bilinen dikenli incir, bu yıl hava şartları nedeniyle gecikmeli olarak tüketiciyle buluştu.
Seyyar tezgahlarda tanesi 20 liradan satışa sunulan dikenli incire vatandaşların ilgisi sürerken, satıcılar meyvenin tam olgunlaşmasıyla birlikte talebin daha da artmasını bekliyor.

Sezon Hava Şartları Nedeniyle Geç Başladı
Dikenli incir satışı yapan Doğan Güneş, bu yıl kış ve ilkbahar aylarının serin geçmesi nedeniyle sezonun yaklaşık bir hafta gecikmeli başladığını belirtti.
Güneş, "Bu sene hava serin gittiği için sezon geç başladı. Yaklaşık bir haftadır satış yapıyoruz. Açılışı tanesi 20 liradan yaptık. Havanın sıcak olması nedeniyle meyveyi termosta soğuk muhafaza ederek vatandaşlara soğuk şekilde sunuyoruz" dedi.
Meyvenin tam lezzetine ulaşması için biraz daha olgunlaşması gerektiğini ifade eden Güneş, ağustos ayında satışların daha da artmasını beklediklerini söyledi.
Soğuk Tüketimi Yaz Aylarında İlgi Görüyor
Dikenli incir, özel yöntemlerle temizlenen dikenli kabuğunun ardından tüketime hazır hale getiriliyor. Özellikle buz içerisinde soğutularak satılan meyve, sıcak yaz günlerinde serinletici özelliğiyle vatandaşların ilgisini çekiyor.
Lif, C vitamini ve antioksidan bakımından zengin olduğu belirtilen dikenli incirin, bağışıklık sistemini desteklediği ve sindirime katkı sağladığı ifade ediliyor.

Vatandaşların Favori Yaz Lezzeti
Dikenli incir tüketen vatandaşlar da meyvenin hem görüntüsü hem de tadıyla dikkat çektiğini belirtiyor. Vatandaş Batın Okan, her yıl bu dönemde çıkan dikenli inciri severek tükettiğini ifade ederek, buz içinde soğutularak sunulmasının lezzetini artırdığını söyledi.
Akdeniz'in geleneksel yaz lezzetleri arasında yer alan dikenli incirin, ağustos ayıyla birlikte daha fazla tezgahlarda görülmesi ve vatandaşlardan daha yoğun ilgi görmesi bekleniyor.





