Kırşehir’de 38. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve yöneticilerinin katılımıyla “Kırşehir Yöresel Lezzetler Şenliği Liseler Arası Yemek Yarışması” gerçekleştirildi.

Yarışmaya, 2025 MEB Gastronomi Festivali’nde bölgelerinde birinci ve ikinci olan takımlardan seçilen 13 ekip katıldı. Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrenciler, yöresel lezzetleri ustalıkla hazırlayarak jüriye sundu.

13 İlden Katılım

Adana, Ankara, Bartın, Batman, Edirne, Erzurum, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Konya, Nevşehir, İstanbul ve Samsun’dan gelen mesleki ve teknik Anadolu liseleri, hem yöresel yemek kültürünü yaşatmak hem de gastronomi alanında yaratıcılıklarını sergilemek için yarıştı. Ahilik kültürünün paylaşım ve dayanışma ruhu, öğrencilerin hazırladığı yemeklerle birleşti.

ÖSYM’den Dijital Dönüşüm Adımı!
ÖSYM’den Dijital Dönüşüm Adımı!
İçeriği Görüntüle

Ödüller Sahiplerini Buldu

Yarışma sonunda Konya Akşehir Şehit Özden Çınar Kız MTAL şampiyonluğu elde etti.

  • Birincilik ödülü: Ankara Bahçelievler 100. Yıl MTAL, Kayseri Halide Nusret Zorlutuna Kız MTAL, Erzurum Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Samsun Sema Cengiz Büberci Kız MTAL.

  • İkincilik ödülü: İstanbul Asım Kibar Turizm MTAL, Kahramanmaraş Mado Akdeniz Turizm MTAL, Nevşehir Kapadokya Turizm MTAL, Adana Nezihe Yalvaç Turizm MTAL ve Kilis Yaşar Aktürk MTAL.

  • Üçüncülük ödülü: Bartın Amasra Turizm MTAL, Edirne Dr. Sadık Ahmet Turizm MTAL ve Batman Zübeyde Hanım MTAL.

Protokolden Yoğun İlgi

Ödül törenine Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür V. Salih Kaygusuz da katıldı.

Muhabir: Haber Merkezi