Eğitim-İş Osmaniye Şubesi, kent genelindeki eğitim kurumlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Şube Başkanı Adem Yücel, dört farklı okulda öğretmenlerle bir araya geldiklerini, eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunları ve sendikal hak mücadelesini değerlendirdiklerini açıkladı.
Yücel, Osmaniye İlkokulu öğretmeni Dilara Efendioğlu ile Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni Nazım Kılınç'ın Eğitim-İş'e katıldığını duyurdu.
Sendikanın Osmaniye'deki örgütlenme çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yücel, öğretmenlerle doğrudan iletişim kurmaya ve eğitim kurumlarını ziyaret etmeye devam edeceklerini belirtti.
Osmaniye'de Dört Eğitim Kurumuna Ziyaret
Eğitim-İş Osmaniye Şubesi tarafından Mehmet Akif Ersoy Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Osmaniye İlkokulu, 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi ziyaret edildi.
Şube Başkanı Adem Yücel, gerçekleştirilen buluşmalarda öğretmenlerin taleplerini dinlediklerini, eğitim çalışanlarının ortak sorunlarını ve sendikal hak arama süreçlerini ele aldıklarını ifade etti.
Eğitim emekçileriyle yüz yüze görüşmeye önem verdiklerini belirten Yücel, sendikal çalışmalarını yalnızca şube merkezinde değil, doğrudan eğitim kurumlarında sürdürdüklerini vurguladı.
İki Öğretmen Eğitim-İş'e Katıldı
Osmaniye'deki örgütlenme çalışmaları kapsamında iki öğretmenin daha Eğitim-İş'e üye olduğu açıklandı.
Osmaniye İlkokulu öğretmeni Dilara Efendioğlu ile Şehit Onur Deniz Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni Nazım Kılınç'ın sendikaya katıldığını duyuran Adem Yücel, yeni üyelere teşekkür ederek birlikte mücadele etme mesajı verdi.
Yücel, açıklamasında, "Sevgili Dilara ve Nazım öğretmenlerim, aramıza hoş geldiniz! Birlikte daha güçlü, birlikte daha kararlıyız." ifadelerini kullandı.
Yücel: Masa Başında Değil, Sahadayız
Eğitim-İş Osmaniye Şube Başkanı Adem Yücel, sendikal faaliyetlerini sahada sürdürdüklerini belirterek öğretmenlerle kurdukları doğrudan iletişimin önemine dikkat çekti.
Her gün yüzlerce eğitim emekçisiyle buluştuklarını ifade eden Yücel, öğretmenlerin sorunlarını dinlediklerini ve sendikal mücadelelerini anlattıklarını söyledi.
Yücel, "Çünkü biz masa başında değil, sahada; eğitim emekçilerinin yanında, onların sesi ve temsilcisi olarak mücadele ediyoruz." dedi.
Öğretmenlerin haklarını savunmaya yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Yücel, eğitim çalışanlarının ortak sorunlarının sendikal mücadelede önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.
Sendikal Mücadele Ve Dayanışma Vurgusu
Osmaniye'de Eğitim-İş'e yönelik ilginin arttığını savunan Adem Yücel, sendikanın örgütlenme çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.
Eğitim-İş'in sendikal yaklaşımını değerlendiren Yücel, "Osmaniye'de eğitim emekçileri Eğitim-İş'e inanıyor, güveniyor. Çünkü Eğitim-İş'te biat kültürü yok, el pençe duruş yok; hak mücadelesi, dayanışma ve kararlı bir duruş var." ifadelerini kullandı.
Sendikanın eğitim çalışanlarının haklarını savunma ve ortak sorunlarına çözüm arama amacıyla faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Yücel, okul ziyaretlerine devam edeceklerini bildirdi.
Artık Osmaniye'de Eğitim-İş Var
Eğitim-İş Osmaniye Şube Başkanı Adem Yücel, açıklamasının sonunda sendikanın kentteki çalışmalarını artırma hedefini yineledi.
Örgütlenme faaliyetlerinin devam edeceğini belirten Yücel, "Biz koştukça Eğitim-İş büyüyor, Eğitim-İş büyüdükçe mücadelemiz güçleniyor. Durmadan, yorulmadan, kararlılıkla sahada olmaya devam ediyoruz." dedi.
Yücel, açıklamasını "Artık Osmaniye'de Eğitim-İş var! İyi ki Osmaniye'de Eğitim-İş var!" sözleriyle tamamladı.



