Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde Ahmet Can Kalem Sanat Akademisi’nde Ulusal Egemenlik Karma Resim-Heykel Sergisi açılışı yapıldı.

Açılışta Ahmet Can Kalem Sanat Akademisi Çoksesli Çocuk Korosu da sahne aldı. Sanat Akademisi Kurucu Müdürü Ahmet Can Kalem programın açılış konuşmasında “ Biz bir söz vermiştik.

Çukurova’da kültürün ve sanatın köklerini yeniden sulayacağız demiştik. Kökler günbegün derinlere iniyor. Sanat Akademimiz bünyesinde bulunan Resim Anasanat Dalı, Heykel Anasanat Dalı, Sahne Sanatları Anasanat Dalı ve Alternatif Eğitim Uygulama Merkez’de okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde bilimsel ve çağdaş eğitim programımız ile çocuklarımızın yanındayız. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak aydınlık yarınlar inşa ediyoruz. Şuan burada görüyorum ki hayallerimizin bile ötesindeyiz.. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun.

Teşekkürler Düziçi, Teşekkürler Çukurova..” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra A.C.K. Sanat Akademisi Çoksesli Çocuk Korosu sahne aldı ve ardından serginin açılışı yapıldı. Program sonunda ise çocuklara ve ebeveynlere yönelik ebru atölyesi ve obje boyama etkinliği yapıldı.