Kırmızı Alan Uygulaması Devreye Girecek
Zirve kapsamında Esenboğa Havalimanı, Etimesgut Havalimanı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bulunduğu Söğütözü bölgesi, protokol güzergâhları ve liderlerin konaklayacağı otellerin çevresi "kırmızı alan" ilan edilecek. Bu bölgelerde araç ve yaya geçişleri kontrollü olarak sağlanacak.
Alternatif Güzergâhlar Belirlendi
Yetkililer, kapanacak yolları kullanacak sürücüler için alternatif güzergâhları da açıkladı.
- Mevlana Bulvarı yerine Turan Güneş Bulvarı, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Bulvarı ve Dikmen Caddesi
- Mevlana Bulvarı'nın Akköprü yönü yerine Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve İstanbul Caddesi
- Anadolu Bulvarı yerine Melih Gökçek Bulvarı, Şaşmaz Bulvarı, İvedik Caddesi ve Serhat Caddesi
- Atatürk Bulvarı yerine Necatibey Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi
- Ankara Bulvarı yerine Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Başkent Bulvarı ve Bağdat Caddesi kullanılabilecek.
56 Bin Güvenlik Personeli Görev Yapacak
Zirve süresince emniyet ve jandarma teşkilatlarından toplam 56 bin personel görev alacak. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarına ek olarak 100 kritik noktaya üst düzey gözetleme kameraları yerleştirilecek.
Toplu Ulaşım Devam Edecek
Ankara Valiliği, metro ve ANKARAY seferlerinin normal şekilde süreceğini açıkladı. Ancak zirve boyunca ANKARAY Bahçelievler İstasyonu ile Söğütözü Metro İstasyonu'nda yolcu iniş ve binişi yapılmayacak.
Yayalara Genel Yasak Yok
Valilik açıklamasına göre kent genelinde yayalara yönelik herhangi bir kısıtlama uygulanmayacak. Araç trafiğine kapatılan güzergâhlarda ise güvenlik durumuna göre kontrollü yaya geçişine izin verilebilecek. Ayrıca otobüs ve minibüs ulaşımı da kapatılan yollar dışında normal seyrinde devam edecek.





