Osmaniye milletvekillerine seslenen Demir, konunun referanduma götürülmesi gerektiğini savunarak, “Millete sormaktan neden korkuyorsunuz?” diye sordu.

Anahtar Parti Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Serdar Demir, gündemdeki Çerçeve Yasa tartışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

MHP Osmaniye Kongresi Öncesi Liyakat ve İstişare Mesajı
MHP Osmaniye Kongresi Öncesi Liyakat ve İstişare Mesajı
İçeriği Görüntüle

Düzenlemeye karşı olduklarını ifade eden Demir, geçmiş dönemlerde önemli siyasi konularda referandum seçeneğinin gündeme getirildiğini hatırlatarak, bu konuda da doğrudan milletin iradesine başvurulması gerektiğini savundu.

“Bu Usulü Bugün Neden Denemediniz?”

Demir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İktidarın her sıkıştığı dönemde milleti adres göstererek ‘Millete soralım’ deyip referandumu gösterenler, bugün neden bu usulü denemediniz?”

Demir, açıklamasının devamında Osmaniye'nin TBMM'deki milletvekillerine doğrudan çağrıda bulundu.

Osmaniye Milletvekillerine Seslendi

Osmaniye'nin dört milletvekili bulunduğunu hatırlatan Demir, düzenlemeyi kendi ifadesiyle “ihanet belgesi” olarak nitelendirerek şunları söyledi:

“Osmaniye’mizin dört milletvekili var. Sayın Osmaniye milletvekilleri, sizler bu Çerçeve Yasa denilen ‘ihanet belgesine’ EVET derseniz bu şehit ailelerinin ve gazilerimizin yüzüne nasıl bakacaksınız, soruyorum size…”

Anahtar Parti Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Serdar Demir“Osmaniye Şehitleriyle Bedel Ödemiş Bir Şehir”

Osmaniye'nin şehit aileleri ve gaziler açısından hassasiyetine dikkat çeken Demir, “Osmaniye’miz, nüfus oranına göre en fazla şehidi olan bir memleket” ifadesini kullandı.

Alınacak siyasi kararların toplumun hafızasında kalacağını savunan Demir şöyle devam etti:

“Bu yaptıklarınız milletimizin hafızasında derin izler bırakacak. Tarih, millet ve hukuk önünde veremeyecek olduğunuz hesabın bedelini önce millete neden ödetmekten utanmıyorsunuz?”

“Siyaset Bugün Var, Yarın Yok”

Siyasi görevlerin geçici olduğunu vurgulayan Anahtar Parti Osmaniye Merkez İlçe Başkanı Serdar Demir, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bugünler gelir geçer, siyaset bugün var yarın yok. Sizler de bir gün o koltuklardan kalkacaksınız fakat yaptıklarınızla anılacaksınız.”

Demir'in açıklaması, Çerçeve Yasa tartışmalarının Osmaniye'deki siyasi yansımalarına ilişkin Anahtar Parti cephesinden yapılan sert çıkışlardan biri oldu.

Muhabir: Resul Özdil